Kanada "Kızılay ve Ulus'a gitmeyin" dedi

Kanada hükümetinin resmi sitesinde yayınlanan seyahat uyarısında Türkiye için "yüksek derecede tedbirli olun" denildi.

Kanada

Kanada hükümetinin resmi sitesinde yayınlanan seyahat uyarısında Türkiye için “yüksek derecede tedbirli olun” denilirken terör tehdidi nedeniyle başkent Ankara’nın merkezindeki Kızılay ve Ulus semtlerine kesinlikle gidilmemesi söylendi.

Kanada hükümeti, Türkiye için ülke geneline dair bir uyarıda bulunmadıklarını ancak suç ve terör saldırısı tehditleri ile ülke çapındaki gösteriler nedeniyle Türkiye’ye seyahat eden Kanada yurttaşlarının “yüksek derecede tedbirli olması” gerektiğini vurguladı.

Kızılay ve Ulus Suriye sınırından daha tehlikeli

Açıklamada, Suriye sınırından 10 kilometre içeriye uzanan bant boyunca her türlü seyahate karşı uyarı yer alırken Hakkari, Siirt, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Tunceli, Batman, Muş, Diyarbakır ve Hatay illerine gerekli olmadıkça gidilmemesi de ifade ediliyor.

Öte yandan, açıklamanın esas dikkat çeken yönü ise bu bölgelere ilişkin ifadelerin aksine Türkiye’nin başkenti Ankara’nın merkez semtleri Kızılay ve Ulus için terör saldırısı tehlikesine karşı kesinlikle gidilmemesi gereken yerler değerlendirmesinin yapılmış olması.

Böylece Türkiye’nin başkenti şiddetli çatışmaların yaşandığı ve zaman zaman Türkiye’ye de füze ve roketlerin düştüğü Suriye sınırından dahi daha tehlikeli ilan edilmiş oldu.