Kamuran Yüksek serbest

Bugün dört ayrı ilin belediyesini hedef alan operasyonların ardından DBP bir açıklama yaptı.

Kamuran Yüksek serbest

Sabah saatlerinde gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

AKP’nin Mardin, Dersim, Siirt ve Van belediyelerini hedef operasyonlarının yeni adresi Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek oldu. Bugün öğlen saatlerinde Şırnak’ın İdil ilçesinde gözaltına alınan Yüksek’in İdil İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Serbest bırakıldı

Kamuran Yüksek’in daha önce hakkında açılan bir soruşturmada ifade vermediği için gözaltına alındığı öğrenilirken; önce sağlık kontrolünden geçirilen DBP Eş Genel Başkanı daha sonra ilçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Yüksek ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Yüksek’in daha önce Batman’da yaptığı bir konuşmadan dolayı hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade verdiği öğrenildi.

DBP’den operasyonlara yanıt

DBP ise bugün dört ayrı ili hedef alan operasyonlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Partiden yapılan açıklamada “Bu işgal saldırılarına karşı eskiden nasıl teslim olmayıp direndiyse bugün de direnerek cevap olacaktır”  denildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“AKP ve hükümetinin irade kırmaya ve teslim almaya yönelik geliştirdiği bu hukuk ve yasalardan yoksun saldırıları 12 Eylül darbe dönemi uygulamalarını dahi aşmıştır. AKP ve hükümetinin her fırsatta halk iradesi ve seçilmişliği ile övünürken halkımızın en zor şart ve koşullarda büyük emeklerle seçimlerde elde ettiği belediyelerimize yönelik gasp edilerek el konulması halkımızın iradesine yönelik en büyük saygısızlıktır. AKP ve saray hükümetinin savaş politikaları her ne biçimde olursa olsun halkımız bu işgal saldırılarına karşı eskiden nasıl teslim olmayıp direndiyse bugün de direnerek cevap olacaktır”