Kamer Genç hayatını kaybetti

Bir süreden beri İstanbul'da tedavi gören eski Tunceli milletvekili Kamer Genç 76 yaşında hayatını kaybetti.

Kamer Genç hayatını kaybetti

Bir süreden beri İstanbul’da tedavi gören eski Tunceli milletvekili Kamer Genç 76 yaşında hayatını kaybetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Twitter hesabından Kamer Genç’in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

6 dönem CHP milletvekilliği yapmış Tunceli Eski Milletvekili Kamer Genç, pankreas kanseri teşhisiyle uzun bir süre Amerika’da tedavi gördü. Geçen yıl mayıs ayında Türkiye’ye dönen Genç, geçtiğimiz günlerde hastalığının ağırlaşması nedeniyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Yapılan ilk müdahale sonrasında Genç’in Ankara’da özel bir hastaneye nakledilmişti.

Kamer Genç kimdir?

Kamer Genç 23 Şubat 1940’ta Dersim’in Nazimiye ilçesine bağlı Ramazanköy’de doğdu. 1960 yılında Ankara Maliye Okulu’na yatılı olarak girdi. 1966 yılında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi’ni (Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi) bitirmiştir. Maliye Bakanlığı’nda staj yaptıktan sonra Bingöl’e vergi kontrol memuru olarak atanmıştır. 1966’da Danıştay sınavını kazanması sonrasında ilkokuldan beri tanıdığı Sevim Genç’e evlenme teklif ederek 1967 yılında evlendi. İki çocuk babası olan Kamer Genç, 12 Eylül’den sonra kurulan Danışma Meclisi’nde ve 6 dönem boyunca TBMM’de Dersim Milletvekili olarak görev yapmıştı.