Kalın Erdoğan-Biden görüşmesini anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüştü.

Kalın Erdoğan-Biden görüşmesini anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüştü. İlk karşılaşma sırasında Joe Biden’ın Erdoğan’a sarılması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç hazır bulunurken, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’a ise Ulusal Güvenlik Konseyi Avrupa İşleri Kıdemli Direktörü Charles Kupchan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken, Ulusal Güvenlik Danışmanı Colin Kahl, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Viktoria Nuland ve Başkan Obama’nın Irak Şam İslam Devleti ile (IŞİD) Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk eşlik etti.

İbrahim Kalın’dan görüşmeyle ilgili açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, görüşmede Biden’in PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile işbirliklerini artıracaklarının altını çizdiğini aynı zamanda da Türkiye’nin IŞİD ile mücadele eden bir ülke olduğunun farkında olduklarını söylediğini aktardı.

Kalın, görüşmede Biden’ın, Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda Amerikan yönetiminin tavrının net olduğunu, herhangi bir bölünmenin asla desteklenmediğini, kuzeyde bir Kürt devleti kurulması gibi bir düşüncelerinin de hiçbir şekilde olmadığını ifade ettiğini söyledi.

Kalın, açıklamalarını “Bizim için PKK, PYD, YPG arasında herhangi bir fark yok. IŞİD ile aralarında bir fark yok. Bizim, onların bir fiili durum yaratmasına müsaade etmemiz ya da müsamaha göstermemiz söz konusu değil. Onlar da bunu anladıklarını, o yüzden özellikle Mümbiç bölgesinde yapılacak operasyonla ilgili bizim hassasiyetlerimizi ve ortak hedeflerimizi esas alan bir plan üzerinde çalışılacağını söylediler ki zaten önümüzdeki hafta da bununla ilgili birimler toplantılarını yapıp detayları konuşacaklar.” diyerek sonuçlandırdı.