Kağıt toplama yasağının mağduru: Atanamayan fizik öğretmeni

10 yıldır öğretmen olarak atanamadığı için sokakta kağıt toplayan Gezer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu düzenlemeyle işsiz kaldı.

Kağıt toplama yasağının mağduru: Atanamayan fizik öğretmeni

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın son yasal düzenlemesiyle birlikte firmaların sokakta kağıt toplayan atık kağıt işçilerinden kağıt alması halinde 140 bin TL cezai yükümlülük getirmesiyle kendi mesleğini yapamayan Ramazan Gezer işsiz kaldı.

10 yıldır öğretmen olarak atanamadığı için sokakta kağıt toplayan Gezer, Malatya Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu. Uzun süre öğretmen olarak atanmayı bekleyen ancak ataması yapılamayan Ramazan Gezer, memleketinde iş bulamayınca Ankara’ya göç etme kararı aldı. Başkentte kiraladığı bir gecekonduda 5 kişilik ailesiyle yaşamaya başlayan Gezer, yine iş bulamayınca atık kağıt toplama işine başladı. Ancak son uygulamayla birlikte ikinci kez işsiz kalmış oldu.

Günde 70-80 km yol kat ederek yaklaşık 30 TL kazandığını kaydeden Gezer, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çıkardığı yasayla -ki bu yasa daha önceden çıkmış, şimdi uygulanmaya başladı- sonuçta bugün biz işsiz kaldık, bu iş de elimizden gitti. Doğu tarafında zaten iş imkânı yok, çoluk çocuğumuzu nasıl geçindireceğiz? Bu işin elimizden alınmamasını istiyoruz. Türkiye genelinde yaklaşık 3 milyona yakın kişi bu işe bakıyor, devlet yetkililerinin bu işe çözüm getirmesini istiyoruz. Biz de sonuçta bu sistemin içinde yer alıyoruz. Sosyal güvencemizin olmasını istiyoruz. Belli bir firmayla anlaşıp, belediyelerin yardımıyla da bu işi yapabiliriz.” açıklamasında bulundu.