Kadın yolculara yönelik düzenleme başlıyor

İETT, kadın yolcularla ilgili uygulamasının bu akşam tüm hatlarda hayata geçirileceğini açıkladı.

Kadın yolculara yönelik düzenleme başlıyor

İETT, kadın yolcuların saat 22.00’den sonra durak dışında istediği noktada inmesi uygulamasının bu akşam tüm hatlarda hayata geçirileceğini açıkladı.

İBB Meclisi’nin CHP’li üyesi Esin Hacıalioğlu, İETT otobüslerini kullanan kadın yolcuların belirli bir saat diliminden sonra istedikleri noktada iniş yapabilmelerine olanak sağlayan düzenlemeyi içeren önergeyi önceki gün İBB Meclisi’ne sunmuştu.

Önergenin Meclis’te kabul edilmesiyle birlikte İETT, uygulamanın bu akşamdan itibaren hayata geçirileceğine dair yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamanın ilgili kısmı şöyle:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının kararı doğrultusunda kadın yolcuların saat 22.00’den sonra güzergah üzerinde, durak dışında istediği noktada inmesi için ilgili tüm birimlerimizi ve çalışanlarımızı bilgilendirerek, uygulamayı bu akşam tüm hatlarımızda hayata geçiriyoruz. Şoförlerimiz, kadın yolcuların taleplerine, trafik güvenliğini tehdit etmeyecek; yol, yolcu ve çevre güvenliğine yönelik herhangi bir risk oluşturmayacak en yakın noktada durarak cevap verecek.”