Kadıköy'de zorla 'kız kaçırma' girişimini otobüs yolcuları durdurdu

Kadıköy'de genç bir kadını kaçırmaya çalışan kişi, o sırada yakından geçen halk otobüsündeki yolcuların ve şöförün farketmesi üzerine durduruldu

Kadıköy'de zorla 'kız kaçırma' girişimini otobüs yolcuları durdurdu

Kadıköy’de sevdiğini iddia ettiği genç kadını zorla kaçırmaya çalışan bir kişi, o sırada yakından geçen halk otobüsündeki yolcuların ve şöförün farketmesi üzerine durduruldu

Geçtiğimiz salı akşamı Kadıköy – Rasathane güzergâhında, Aziz Koç adlı şöförün kullandığı halk otobüsünün yolcuları, Küçükçamlıca – Bosna Bulvarı arasında yolda yürüyen genç bir kızın, zorla bir arabaya bindirilmeye çalışıldığını görünce telaşlandı.

Yolcuların uyarısı üzerine, otobüs şoförü genç kadının zorla bindirildiği aracın önünü kesti.

Otobüsten inen yolcular da genç kadının yardımına koştu. Bir otobüs dolusu yolcu etraflarını çevirince, kızı kaçırmaya çalışanlar ne yapacaklarını şaşırdı. Bu sırada araçtan inmeyi başaran genç kadın, hızla uzaklaşarak gözden kayboldu.

“Seviyorum abla”

Aracın içinde bulunan üç kişiden Emrah A., hemen polisi arayan vatandaşlara, kaçırmaya çalıştığı kadının, akrabası olduğunu söyledi. “Sevdiğim kızdı” diye ağlayıp, kendisini bırakmaları için yolculara dakikalarca dil döktü. Araçtaki diğer iki kişi ise, kadını kaçırmadıklarını iddia edip, “Evine bırakacaktık” dediler ama fayda etmedi. Otobüs şoförü ve yolcular, polis gelene kadar üç genci bırakmadı.

“Babası vermiyor”

Hürriyet’ten Fatma Aksu‘nun haberine göre Emrah A., gözyaşları içinde kayıplara karışan genç kadının arkasından bakarken, yaptığının doğru olmadığını söyleyen bir kadın yolcuya da “Abla yanıyorum ben. Vallahi sevdiğim kızdı o. Yolda yan yana yürüyorduk, zorla kaçırmadım” diye dert anlatmaya çalıştı.

Yolcular, “Kız isteseydi seninle gelirdi” şeklindeki çıkışınca da, “Âşığım deli gibi. Babası vermiyor. Kızı köye götürecek şimdi. Bir daha nerede bulacağım onu” diye dövündü.

Emrah A.’yı gelen polis ekibine teslim eden yolcular, tekrar otobüslerine binip evlerinin yolunu tuttu.

Otobüsün önünü kesmesi ve yolcuların da üstlerine yürümesiyle ‘kaçırdıkları’ kadını bırakmak zorunda kalan gençlerden Emrah A. (Üstte), “Bu karanlıkta nereye gider. Bırakın gideyim peşinden” diye yalvarsa da polise teslim edildi. (DHA)