Jöleli danışmanın 'ajan' suçlamasına Wilco'dan yanıt geldi

'Jöleli' danışman Yiğit Bulut'un "Türkiye'de yemek programı yapan yabancılar ajanlık yapıyor" suçlamasına Wilco'dan yanıt geldi.

Jöleli danışmanın 'ajan' suçlamasına Wilco'dan yanıt geldi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve nam-ı diğer ‘jöleli’ yazar Yiğit Bulut’un “Türkiye’de yemek programı yapan yabancılar ajanlık yapıyor” suçlamasına, Türkiye’de uzun yıllardır yemek kültürü üzerine program yapan Hollandalı sunucu Wilco Van Herpen’den yanıt geldi.

Şu an NTV’de “Avrupa’dan Anadolu’ya Lezzetler” programınun sunuculuğunu yapan, Wilco sözcü.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Bulut’un sözlerine ilişkin, “Yiğit Bulut’un bu iddiasını ilk duyduğumda çok şaşırdım ama sonrasında ‘en azından programımı izliyormuş’ diye sevindim” diye konuştu.

“Dünyanın her yerinde var”

Bu tür programların Türkiye’nin dünyaya ‘entegrasyonu’ için faydalı olduğunu söyleyen Herpen “Biz (yabancılar) başka bir noktadan olaya bakıyoruz. Ve ortaya güzel şeyler çıkıyor. Şimdiye kadar hep gittiğim yerlerde olumlu tepkiler aldım. Kaldı ki dünyanın hemen her yerinde yabancı programcıların yapımları vardır ve izlenir” dedi. Herpen, “daha önce hiç ajanlıkla suçlandınız mı?” şeklindeki soruya ise sosyal medyadan bazen böyle suçlamalar oluyor ancak beni tanıyanlar ve programımı izleyenler gereken cevabı veriyorlar” yanıtını verdi.