"Jöleli danışman sallıyor da sallıyor"

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un AP Başkanı Schulz'a yönelik sözleri için "Jöleli danışman sallıyor da sallıyor." diye yazdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’un Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’a yönelik sözleri için “Jöleli danışman sallıyor da sallıyor.” diye yazdı.

Yiğit Bulut geçtiğimiz gün bir TV programında, “Avrupa’da basın özgürlüğü mü var Martin Schulz. Çok mu özgür basın? O zaman sen bana herhangi bir Avrupa Birliği ülkesinde son 50 yılda papaz okullarında taciz edilen erkek çocuklarla ilgili bir yazı dizisi yayınlat” ifadelerini kullanmıştı.

Özkök yazısında Bulut’un sözlerine ilişkin, “Bu adamlara söyleyecek lafım yok… Devletin televizyonunun başında oturan yetkiliye sesleniyorum. Kardeşim siz bunları duyuyor, görüyor ve öyle duruyor musunuz…” sözlerini kaydetti.

Ertuğrul Özkök’ün “Jöleli başdanışmanın devlet televizyonunda söyledi…” başlığıyla yayımlanan yazısındaki ilgili kısım şöyle:

“Adam, “Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı”…

“Başkan” kelimesinin yarısı yani…

Eee unvan böyle oturaklı ise sırtını da Külliye’ye dayadıysa atış serbest tabii.

***

Yiğit (Bulut) arkadaş, sallıyor da sallıyor…

Parmağının ucuyla salladığı kişi de Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz…

“Avrupa’da basın özgürlüğü mü var Martin Schulz. Çok mu özgür basın? O zaman sen bana herhangi bir Avrupa Birliği ülkesinde son 50 yılda papaz okullarında taciz edilen erkek çocuklarla ilgili bir yazı dizisi yayınlat. Vatikan’a kadar uzanan o zinciri bana bir deşifre et bakalım.”

***

O böyle büyük sallayınca, yanına aldığı adam da boş durur mu, o daha da beterini yapıyor:

“Eee tabii yayınlarlarsa onun ismi de çıkabilir.”

İyi mi adama “Sen de çocuk tecavüzcüsüsün” demeye getiriyorlar.

***

Bu adamlara söyleyecek lafım yok…

Devletin televizyonunun başında oturan yetkiliye sesleniyorum.

Kardeşim siz bunları duyuyor, görüyor ve öyle duruyor musunuz…

***

Başından sonuna her kelimesi yalan ve iftira dolu bu gevezelikler hiç mi dokunmuyor size..”