John Kerry darbe girişimine ABD'nin adının karışmasından rahatsız

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile konuşan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gelişmelerle ilgili bilgi aktardı.

John Kerry darbe girişimine ABD'nin adının karışmasından rahatsız
15 Temmuz akşamı ülkemizde gerçekleşen darbe girişiminden sonra ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile konuşan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gelişmelerle ilgili bilgi aktardı. Darbe girişiminin boşa düşürülerek devletin kontrolü yeniden ele geçirdiğini aktaran Çavuşoğlu, ABD’ye bu konuda yardımları için teşekkür etti.
Çavuşoğlu’nun bu sözleri üzerine ise ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerika Birleşik Devletleri’nin, Türkiye devletine, darbe teşebbüsünü kimin gerçekleştirdiğine dönük yapılacak olan soruşturmaya yardım etmeye istekli olduğunu belirtti. Bununla birlikte ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkemizde gerçekleşen darbe girişiminde ABD’nin de bir rol oynadığı yönünde AKP’nin kamuoyuna yaptığı açıklamaları ve iddiaları eleştirerek, bu tarz iddiaların ve açıklamaların ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilere zarar vereceğini ifade etti.
Görüşme, Türkiye’nin önemli bir NATO müttefiği olduğu, IŞİD’e karşı oluşturulan koalisyonda oynadığı öneme dikkat çekilerek, operasyonal desteğin sürmesi için bu konuya odaklanılması gerektiği ifade edilerek sonlandırıldı.

 

http://gazetemanifesto.com/2016/07/17/abdli-yarbaydan-itiraf-eger-darbe-basarili-olsaydi-biz-kazanacaktik/