Jim Beam işçileri grevde

ABD'nin Kentucky eyaletinde bulunan Jim Beam fabrikasında işçiler üretici tarafından dayatılan sözleşmeyi kabul etmeyince sendika tarafından grev kararı alındı.

Jim Beam işçileri grevde

ABD’nin Kentucky eyaletinde bulunan Jim Beam fabrikasında işçiler üretici tarafından dayatılan sözleşmeyi kabul etmeyince sendika tarafından grev kararı alındı.

Bourbon viskiye artan talebe ve üretime karşılık istediklerini alamayan 200’den fazla işçi Kentucky’nin Clermont ve Boston’da yer alan fabrikalarında geçtiğimiz cuma iş bırakma eylemi yaptı.

Birleşik Gıda ve Ticaret İşçileri Sendikası (UFCW) tarafından temsil edilen işçiler toplu sözleşme masasında çıkan sonuçtan memnun kalmadı ve grev kararı aldı. Sendika başkanı Janelle Mudd “daha iyi bir iş-hayat dengesine ihtiyacımız var. Geleceğimizi güvence altına almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Jim Beam işçileri artan talebi karşılamak için haftada 80 saati bulan çalışma saatlerine tabi tutuluyor.

Şirket ise grev kararı sonrasında geri adım attı ve “sözleşmeyi tekrar gözden geçireceğiz” açıklamasında bulundu.

Bourbon endüstrisi yaklaşık 3 milyar dolarlık bir kapasiteye sahip. Japon şirket Suntory Holding’in sahibi olduğu Jim Beam’in de bulunduğu Kentucky eyaleti dünya üzerindeki bourbonların %95’ini üretiyor.