Japonya'da şiddetli deprem

Japonya'nın güneybatısı şiddetli depremle sallandı.

Japonya'da şiddetli deprem

Japonya’nın güneybatısında yer alan Kumamoto kenti yakınlarında meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde en az 9 kişi öldü, 860 kişi yaralandı. Binlerce insan, artçı depremler ve volkan patlamaları tehlikesi nedeniyle bölgeyi terk ediyor.

Yıkılan binaların altında kalanları kurtarmak için arama kurtarma ekipleri seferber edildi. Depremin yaklaşık 20 saniye sürdüğü ve yerin 10 kilometre altında meydana geldiği bildirildi. Depremin bölgede en yoğun nüfusun yaşadığı yerde ve yüzeye yakın olmasının hasarı ve can kaybını arttırdığı söyleniyor.

Yaralananların en az 50’sinin durumunun ağır olduğu açıklanırken bölgede yaşayan yaklaşık 45 bin kişinin yıkılan binalar, artçı şoklar ve volkan patlamaları tehlikesi nedeniyle tahliye edildiği duyuruldu.

Kumamoto ve çevre kentlerde hissedildiği açıklanan depremin ardından tsunami uyarısı yapılmazken, Maşiki kentinde yaklaşık 20 evin zarar gördüğü belirtildi.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin, yetkililere kurtarma çalışmalarıyla ilgili ellerinden gelen çabayı göstermeleri yönünde talimat verdiği kaydedildi.

Japonya’da 11 Mart 2011’de yaşanan 9,0 şiddetindeki depremden sonra oluşan tsunamide tarihin en büyük felaketlerinden birisi yaşanmıştı.