İzmir'de esnaftan 5 yaşındaki çocuğa şiddet

İzmir Kemeraltı Çarşısı'nda görüntülerde 5-6 yaşlarında olduğu tahmin edilen Suriyeli bir çocuk çarşıda seyyar satıcılık yaptığı iddia edilen bir şahıs tarafından şiddete uğradığı görüntüler sosyal medyaya yansıdı.

İzmir'de esnaftan 5 yaşındaki çocuğa şiddet

İzmir Kemeraltı Çarşısı’nda görüntülerde 5-6 yaşlarında olduğu tahmin edilen Suriyeli bir çocuk çarşıda seyyar satıcılık yaptığı iddia edilen bir şahıs tarafından şiddete uğradığı görüntüler sosyal medya’ya yansıdı.

Görüntülerde şahıs koşarak kaçmaya çalışan çocuğu yakalayıp yukarı kaldırarak yere fırlatıyor. Olaya şahit olan esnaf ve vatandaşlar ise şahsa tepki gösteriyor. Olaya neyin sebep olduğu henüz bilinmezken, kalabalığın ve tepkinin artmasıyla şahıs olay yerinden uzaklaştırılıyor. Benzer bir olay geçtiğimiz Temmuz ayında da yaşandı. İzmir’de bir lokantada yemek yiyen müşterilere mendil satmaya çalışan Suriyeli çocuk, esnafın saldırısına uğradı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Avrupa’ya ulaşmak isteyen Suriyelilerin sayısı İzmir’de her geçen gün artıyor. İzmir’den Yunan adalarına geçmek isteyen Suriyelilerin yoğunlukla kaldığı Basmane semtinin her köşesinde can yeleği ve can simidi satışı yapılıyor. Merdivenaltı imalathanelerde üretilen sahte can yelekleri yüzlerce mülteciyi ölüme götürüyor.