İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden seri katille ilgili açıklama

İzmir Emniyet Müdürlüğü Atalay Filiz'le ilgili açıklama yaptı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden seri katille ilgili açıklama

Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz İzmir’in Menderes ilçesinde bindiği minibüste, kendisini tanıyan bir vatandaşın ihbarı üzerine polis tarafından yakalandı. Filiz’in, Menderes’e bağlı Gümüldür’den bindiği Gümüldür – İzmir dolmuşunda bir yolcunun kendisini tanıyıp polise ihbar etmesi sonucu, olayı fark edip değiştirdiği dolmuşta yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya Atalay Filiz’in yakalanmasıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Atalay Filiz sabah 7.30 sularında Gümüldür ilçemizde yakalandı. Mayıs ayının son günlerinde ilimize geldiğine ilişkin bir takım bilgiler kamuoyuyla paylaşılan Atalay Filiz’in ayın 27’sinde İstanbul’da işlenen 3. cinayetten sonra ilimize geldiği, Buca ilçesinde bir internet kafede 3.5-4 saat bazı temaslar kurduğu, özellikle bu temaslar içinde konaklama yeri için arayışlar içinde olduğu tespit edildi.”

“Ayın 27’si ile 30’u arası arasındaki süreçte, 31’ine kadar İzmir’de olduğunu öğreniyoruz. 29’u Yeşilyurt’ta bir bekar evinde kalıyor, sonra 29-30 Buca’da kaldıktan sonra 31 Mayıs sabahı il merkezinden ayrılıyor.”

Doğa şartlarına uyum sağlama yeteneği var

Geçmişte doğada barınma, doğa şartlarına uyum sağlama konusundaki becerileri nedeniyle yemek içme ihtiyacını doğadan karşıladığı, dışarıyla temas kurmadığı anlaşılıyor.Gümüldür-İzmir seferi yapan bir minibüste bir vatandaşın Atalay Filiz’e benzerliği nedeniyle ihbarda bulunması üzerine arkadaşlarımız istikamet üzerinde noktalar oluşturuyor.Kendisinden şüphelenildiğinden şüphelendiği için minibüsü terk edip başka bir minibüse geçiyor. Duyarlı vatandaş ikinci minibüse bindiği bilgisin de emniyete bildiriyor. Tüm araçlar üzerinde kapama ve uygulama yapmak üzerine şahıs minibüs içerisinde alınıyor. Duyarlı bir toplam tablosu ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şahsın yakalanmasında vatandaşlarımızın duyarlılığı son derece önem arz eden bir sonuç ortaya çıkarmıştır.

Yakalatan yurttaşa ödül verilecek

Vatandaşımızı hem tebrik ediyoruz hem de emniyet müdürlüğü olarak ödüllendireceğiz. Sadece ülkeye mal olmuş cinayetler için değil her olayda aynı duyarlılığı göstermesini temenni ediyoruz.

Üzerinde çıkanlar şaşırtıcı

Üzerinden kendi adına düzenlenmiş, eski bir pasaport çıktı. 23.11.2011 yılında Endonezya’ya gitmiş. Kendi adına gerçek kimliği var. 4 adet kendi fotoğrafı olan başkaları adına sahte kimlik var. Kendi fotoğrafı ve değişik vatandaşların fotoğrafı olan 3 adet sahte ehliyet, 14 adet açık, aktif faal kredi kartları var. Üzerinde 2 adet avcı, komando bıçağı var. Biber gazı, 10 bin TL üzerinde Türk parası, 3500 euro, bir Fransız vatandaşının vatandaşlık belgesi var. Yaşam malzemeleri var.