İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon!

'ByLock' yazılımını kullandıkları iddiasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına operasyon düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında, ‘ByLock’ yazılımını kullandıkları iddiasıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına operasyon düzenledi.

Eşzamanlı düzenlenen operasyon kapsamında, haklarında yakalama kararı bulunan 22 kişinin adreslerine yapılan baskınlarda 15 şüpheli gözaltına alındı. ‘Firari’ durumdaki 7 şüphelinin aranmasına devam edilirken, gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kocaoğlu’ndan açıklama

Operasyon ve gözaltıların ardından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 9 Eylül günü İzmir Valiliği’nden, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde çalışanlar arasından ‘ByLock’u kullandığı tesbit edilen’ 24 kişilik bir liste aldıklarını belirtti.

Kocaoğlu, üzerlerinde kırmızı, turuncu ve mavi kodlama bulunan bu isimlerle ilgili olarak hemen Teftiş Kurullarını görevlendirdiklerini söyledi. Bu isimlerden 3’ünün mükerrer yazıldığını, 5’inin emekli olduğunu ve 1’inin de istifa ettiğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, Emniyet Müdürlüğü ile yaptıkları şifai görüşme sonucunda açığa aldıkları personel sayısının ise 15 olduğunu açıkladı. Aziz Kocaoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Hizmet alımlarıyla birlikte 26 bin kişinin çalıştığı bu devasa kurumda, sayıları on binde bir oranında bile olmayan FETÖ zanlıları, demokrasi ve Cumhuriyet ilkelerine bağlılığı hiçbir zaman tartışılmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni asla lekeleyemeyecektir. Umarım bu operasyon, darbe girişimcilerine karşı başından beri azami hassasiyet gösteren belediyemize yönelik yeni bir algı operasyonuna dönüştürülmez.”