İZBAN'da grev başlıyor!

İzmir Banliyö Taşımacılık (İZBAN) işçileri taleplerinin karşılanmaması halinde yarın greve gideceklerini duyurdu.

İZBAN'da grev başlıyor!

İzmir Banliyö Taşımacılık (İZBAN) işçileri yarın greve gideceklerini duyurdu. İZBAN çalışanları adına Demiryol-İş tarafından yapılan açıklamada “TCDD-İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığındaki İZBAN’da patronun yoksulluk sınırının altındaki ücretlere enflasyon oranında zam teklifi yaparak görüşmeleri kilitledi” denilirken, patronun işçilerin taleplerini karşılamaması durumunda 8 Kasım 2016 günü greve gidileceği ifade edildi.

İZBAN çalışanları adına Demiryol-İş Sendikası tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

İZBAN TOPLU SÖZLEŞMESİNDE UYUŞMAZLIK

İZMİR ulaşımının bel kemiği olan TCDD-İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığındaki İZBAN’da işveren işçinin yoksulluk sınırının altındaki ücretlerine enflasyon oranında zam teklifi yaparak görüşmeleri kilitledi.

İzban çalışanları olarak, İzban’ın ortağı İzmir Metrosu çalışanlarından ortalama % 33 eksik ücretlerimizle Toplu Sözleşme görüşmelerine başladık. Yapılan görüşmelerde çalışanlar olarak Toplu Sözleşme taslağımızda ki teklifimizi daha aşağıya çekmemize rağmen işveren mevcut ücret hiyerarşisini de bozan enflasyon oranında ki zam teklifinde kaldı. Taleplerimize “hayır” diyerek sözleşme görüşmelerini kilitledi.

İzban çalışanları olarak yasa gereği grev kararı almak zorunda kaldığımızı, insanca yaşamak için makul olan bu taleplerimizin işverenimizce karşılanmaması halinde almış olduğumuz grev kararının 8 Kasım 2016 Salı günü uygulanmaya başlanacağını değerli İzmir halkına saygılarımızla duyururuz.

Her sabah 5’te mesaiye başlayarak büyük bir özen ve gayretle yaklaşık 300.000 çalışanı işine, öğrenciyi okuluna, hastayı hastaneye taşıyoruz. Ve siz değerli İzmir halkına hizmet etmekten onur duyuyoruz. İnsanca yaşamak adına başka çaremiz kalmaması nedeniyle yaptığımız mücadelemizde siz değerli İzmir halkından destek bekliyoruz.

Hiç istemememize rağmen mücadelemizin insanca ve onurumuzla yaşayabilmek, ailemize ekmek götürebilmek için olduğunun değerli İzmir halkınca bilinmesini istiyoruz.”