İTÜ'de gericilerden "Yılbaşı kutlamayın" eylemi

İTÜ'nün Maçka Yerleşkesi'nde gerici Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup 'yılbaşı kutlanmasın' eylemi yaptı.

İTÜ'de gericilerden

İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Yerleşkesi’nde gerici Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup ‘yılbaşı kutlanmasın’ eylemi yaptı.

Gericilik her sene olduğu gibi bu sene de yılbaşı kutlaması üzerinden laiklik ve seküler düşünceye olan kinini ortaya koymaya devam ediyor. Bu tür eylemlerde özellikle üniversitelerin tercih edilmesinin de özel bir tercih olduğunu vurgulamak gerekiyor.

Bu tür eylemleri yapanlar bir taraftan dinlerin karşıtlığı üzerinden yılbaşı ile Hıristiyanlığın özdeş olduğunu vurgulamaya çalışırken, diğer taraftan gerici AKP iktidarının sermaye ve emperyalizm politikalarını Müslümanlarla dayanışma adı altında görmezden gelerek sömürü ve savaş düzenini aklamak için çalışıyorlar.

İçinden geçtiğimiz günlerde üniversitelerde ilericilik ve eşitlik için mücadele eden öğrencilerin her türlü düşüncesi ve eylemi engellenmeye çalışılırken, gericilerin bu tür eylemlerine izin veriliyor olması da soru işaretleri yaratıyor.

Eylemde “İslam topraklarında yaşam savaşı, Ehli dünyanın heyecanı yılbaşı” yazılı pankart açan grup, “İslam’da noel yoktur, Uyma şeytana aldanma, kutlama” yazılı dövizler taşındı.

“Avrupa’nın pagan adeti…”

Grup adına yapılan açıklamada, “Bir Batılılaşma bid’ati olarak icat edilen yılbaşı kutlamaları aslında dini olanı sekülerleştiren bir Batılılaşma ritüelidir. Hıristiyanların Noel ayinleri yılbaşı gibi pagan bir kutlama ile sentezlenerek, dini mahiyetinden sözde ayıklanarak Batılı ama seküler ritüel icat edilmiştir. Noel Ağacının yılbaşı süslemesi unsuruna dönüştürülmesi, Noel Baba’yı da dinden arındırılmış bir tür mitolojik kahramana indirgeyen seküler uygulama; Hıristiyanlığa sonradan giren Avrupa’nın pagan adetini modernize ederek Müslüman topluma dayatılmış halidir” denildi.

“Sular seller gibi alkol tüketilirken…”

Açıklamada şu ifadelerle son buldu:

Bir taraftan sular seller gibi alkol tüketilirken, diğer taraftan ise Milli Piyango denilen bir kumar oyunuyla insanımız ve değerlerimiz dejenere edilmekte, ifsad edilmektedir. Bizim asıl derdimiz kendi değerlerini, tarihini ve medeniyetini unutmuş, modernist zihniyetlerin esiri olmuş, tasavvurlarına ve hayat tarzına virüs bulaşmış Müslümanları şuurlandırmaktır. İslam topraklarında yaşam savaşı varken Hıristiyanların yılbaşı heyecanına ortak olamazsın. (DHA)