İtalya Başbakanı'ndan Erdoğan'a sert sözler

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İtalyan yargısının oğlu Bilal Erdoğan ile değil, mafya ile ilgilenmesi gerektiğine dair sözlerine sert tepki gösterdi.

İtalya Başbakanı'ndan Erdoğan'a sert sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İtalyan yargısının oğlu Bilal Erdoğan ile değil, mafya ile ilgilenmesi gerektiğine dair sözlerini değerlendiren İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İtalya’da hakimlerin sadece yasalara ve anayasaya cevap vereceğini söyledi.

İtalyan Rainews 24 kanalında Lucia Goracci sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  oğlu Bilal Erdoğan hakkında İtalya’da açılan soruşturmayla ilgili olarak şunları söylemişti:

“Şu anda İtalya yargısı, şu anda girmiş olsa ya da girecek olsa benim oğlumu belki de tutuklayacaklar. ‘Nedir, söyleyin bakalım’ dendiğinde söyleyebildikleri hiçbir şey yok. Bologna’da doktorasıyla alakalı mezuniyetini verecek.
O şehirde bana diktatör diyorlar ve PKK’ya destek gösterileri düzenliyorlar. Neden devreye girmiyorlar? Bu mu hukuk devleti? Bu mesele bizim İtalya’yla ilişkilerimizi zora sokabilir. Benim oğlum parlak bir adam ama kara para aklamakla suçlanıyor. Benim oğlumu bıraksın da İtalya kendi mafyasıyla uğraşsın!”

Erdoğan’ın sözlerini kişisel Twitter hesabında eleştiren İtalya Başbakanı Renzi ise, “Bu ülkede hakimler yasalara ve İtalyan Anayasası’na cevap verir, Türkiye Cumhurbaşkanı’na değil. Buna ‘hukukun üstünlüğü’ deniyor” yorumunda bulundu.

http://gazetemanifesto.com/2016/08/02/erdogandan-italyan-kanalina-italya-oglumu-tutuklayabilir/