"İsviçre bankalarında milyar dolarları olanlar bozdurursa kur 2.5 bandına iner"

CHP'li Eren Erdem, AKP cenahından gelen "döviz bozdurun" çağrısına 'İsviçre bankaları'yla yanıt verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada AKP cenahından gelen “döviz bozdurun, TL’ye dönüştürün” çağrılarına ‘İsviçre bankaları’nı adres gösterdi.

“İsviçre bankalarında milyar dolarları bulunanlar döviz bozdursun” diyen CHP’li Erdem’e AKP sıralarından tepkiler yükseldi.

“Onlar bozdururlarsa kur 2,5 bandına iner”

Erdem Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Ben şöyle bir tavsiyede bulunmak istiyorum: Gelin arkadaşlar, bu dövizleri İsviçre bankalarında paraları olan arkadaşlarım bozdursunlar. Onlar bozdururlarsa biz o kuru emin olun 2,5 bandına indirebiliriz. Gerçekten de, şu anda İsviçre bankalarında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, ekseriyetle bunların kimler olduğunu da biliyorsunuzdur, onların paralarını bozdurduğumuz takdirde dolar kuru 2,60 zeminine inebiliyor. Niye sürekli vatandaş elini cebine atıyor?” diyen Erdem “Biraz da bu işin başına çekenler elini cebine atsın. Gelin, şu ihale zengini edip vergi borcunu sıfırladığınız firmaların sahipleri dolarlarını bozdursunlar. Bunlar bozdurduğu zaman esas ekonomiye katkı sunacaklar. Madem millî ekonomiden yanalar, madem bu ülkenin kalkınmasından yanalar; bozdursunlar. Vallahi, benim dövizim, dolarım yok. Benim, hiçbir birikmiş mevduatım da yok ama ben çok iyi biliyorum ki siyasetle uğraşıp bu işten milyonlarca, milyarlarca dolar bir yerlerde biriktirmiş insanlar var; bunlar bozdururlarsa sorun biter”