İstiklal Caddesi bombacısı Gaziantep'teki IŞİD hücreleriyle bağlantılı

Canlı bombanın, Gaziantep’teki IŞİD hücreleriyle bağlantılı olduğu belirlendi.

İstiklal Caddesi bombacısı Gaziantep'teki IŞİD hücreleriyle bağlantılı

İstiklal Caddesi’nde dört kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı gerçekleştiren IŞİD’li terörist Mehmet Öztürk’ün 2013 yılında evinden ayrılarak IŞİD’e katıldığı ve 2015’e kadar Suriye’de kaldığı belirtildi.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre geçen yıl sonlarında yasadışı yollardan Kilis’in Elbeyi ilçesinden Türkiye’ye giriş yapan Öztürk’ün, Gaziantep nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.

Canlı bombanın, 5 Haziran’da Diyarbakır’daki HDP mitingine bombalı saldırı, Suruç ve Ankara Garı katliamlarını yapan canlı bombaların geldiği Gaziantep’teki IŞİD hücreleriyle bağlantılı olduğu da belirlendi.

Gaziantep’teki hücre evlerine yönelik yapılan operasyonların ardından bu ilden ayrıldığı ve Adıyaman’daki ‘Dokumacılar Grubu’ içinde yer almadığı da belirlenen Öztürk’ün bağlantıları ve İstanbul’a ne zaman geçtiğiyse soruşturuluyor.

Öte yandan polis, Öztürk’ün turist kafilesini, Beşiktaş’tan Taksim’e kadar takip ettiği, grup kahvaltı için bir restorana girdiğinde ise ara sokakta beklemeye başladığını tespit etti.