İstanbul'un göbeğinde bir lise: Kütüphane mescit öğrenciler imam oldu

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde bulunan Vali Hayri Kozakçıoğlu Ticaret Meslek Lisesi'nde okulun kütüphanesinin mescide çevirildiği ve her hafta bir öğrencinin "imam" yapılarak öğrencilere zorla namaz kıldırılmak istendiği ortaya çıktı.

İstanbul'un göbeğinde bir lise: Kütüphane mescit öğrenciler imam oldu

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde bulunan Vali Hayri Kozakçıoğlu Ticaret Meslek Lisesi’nde okulun kütüphanesinin mescide çevirildiği ve her hafta bir öğrencinin “imam” yapılarak öğrencilere zorla namaz kıldırılmak istendiği ortaya çıktı.

Okul müdürü Abdurrahman Karakum ve felsefe öğretmeni Mehmet Akpınar tarafından okulun kütüphanesi olarak kullanılan oda kapatılarak mescide dönüştürüldü. Okulda her hafta cuma günleri bir öğrenciye “imamlık” görevi de veriliyor ve diğer öğrencilere namaz kıldırması isteniyor.

Oysa okulun hemen yanında bir cami dahi bulunuyor. Binlerce öğrencisi olan okulda hemen yanı başında bir cami olmasına rağmen kütüphanenin kapatılarak mescide çevrilmesi ve dahası bunun üzerinden adeta bir meydan okuma halinde şov yapılması öğrencilerin de tepkisini çekiyor.

Okulda felsefe öğretmenliği yapan Mehmet Akpınar, bununla da kalmayıp sosyal iletişim sitesi Facebook hesabı üzerinden okulun geldiği halin fotoğraflarını da paylaştı ve “Okulumuzda mescit ve cuma namazı görüntüleri. Niye mi paylaşıyorum? İmam hatiplerde herkes mescit yapar ve cuma namazına gider. İş o ki ticaret lisesinde o namaz kılına ve kıldırıla. Ayrıca umuyorum ki ilçemizin büyükleri gelip bir cuma kılıp bize yeni bir mescit ve şadırvan yaparlar” diye yazdı.

Akpınar’ın geçtiğimiz günlerde Emine Erdoğan’ın genel kurulunda “90 yıllık enkazı kaldırdık” sözlerini sarf ettiği Ensar Vakfı ile ilişkili olduğu söyleniyor.

İşte artık kütüphanesi olmayan o okuldan görüntüler: