İstanbul'da sıkıyönetim görüntüleri

İstanbul Emniyet Müdürlüğü dün gece bir kez daha tüm kentte asayiş uygulaması yaptı.

İstanbul'da sıkıyönetim görüntüleri

İstanbul Emniyet Müdürlüğü dün gece bir kez daha tüm kentte yasal yetkilerini aşarak helikopter destekli olarak tüm birimlerin katıldığı bir asayiş uygulaması yaptı.

Türkiye’nin dört bir yanında patlayan bombalara karşı çaresiz kalan polis, yasal olarak hiçbir dayanağı olmadığı halde tüm kenti suçlu ilan edip yurttaşların üstlerini ve eşyalarını didik didik aradı.

İstanbul’da “Yeditepe Huzur” adlı asayiş uygulaması kapsamında, 39 ilçede İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı tüm birimlerin katılımıyla helikopter destekli denetim yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan koordinasyonunda kent genelinde akşam saatlerinde başlatılan asayiş uygulamasına, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı tüm birimlerden çok sayıda polis katıldı.

Şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapılan denetimlerde, aranan şahıslar, silah, bıçak, uyuşturucu madde taşıyan şüphelilerin aranması bahanesiyle yurttaşlar ve araçları arandı.

Yasadışı uygulama sıkıyönetim dönemlerini aratmazken, Kadıköy Söğütlüçeşme’deki metrobüs istasyonu çıkışında yapılan kontrollerde metrobüsle yolculuk yapan yurttaşların GBT sorgulamalarının yanı sıra el çantaları ve valizleri de arandı.

Trafik kontrollerinin de yapıldığı uygulamaya, polis helikopteri de destek verdi. Uygulama geç saatlere kadar sürdü.