İstanbul'da satılık karakol

İstanbul Şişli'deki Teşvikiye Polis Merkezi ve ilçe emniyet müdürlüğünün de yer aldığı 8 kamu binası için değer tespiti yapılıyor.

İstanbul'da satılık karakol

İstanbul Şişli’deki Teşvikiye Polis Merkezi ve ilçe emniyet müdürlüğünün de yer aldığı 8 kamu binası için değer tespiti yapılıyor. Binalar yakında satılacak.

İstanbul’daki birçok polis merkezi ve ilçe emniyet müdürlüğü binasının satışı için düğmeye basıldı. Hemen hemen bütün ilçelerde listesi çıkarılan emniyet binalarının tespiti için gayrimenkul uzmanlarından değer tespiti istendi. Sözcü’den Özlem Güvemli, İstanbul’un en pahalı ilçelerinden Şişli’de satılması planlanan emniyet binalarının listesine ulaştı.

Feriköy Polis Karakolu

Listeye göre Şişli’de 8 bina için “Gayrimenkul Değerleme Raporu” hazırlanıyor. Listenin başında da Mecidiyeköy’deki Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü geliyor. Büyükdere Caddesi üzerindeki bina geçtiğimiz yıllarda Dünya Bankası’ndan alınan kredi ile yürütülen kamu binalarını depreme karşı hazırlama çalışmaları kapsamında güçlendirilmişti. Bina bin metrekarelik bir alana sahip.

Şişli Polis Merkezi

Teşvikiye’deki Harbiye Polis Merkezi Amirliği de listedeki en dikkat çekici bina. Teşvikiye Karakolu olarak bilinen, 490 metrekarelik alana sahip olan bina 2. Abdülhamit döneminden kalma. Listede yer alan Abide-i Hürriyet Caddesi üzerindeki eski Şişli Polis Merkezi Amirliği bir süre önce taşınmış bina boşaltılmıştı. Değerleme raporu hazırlanan diğer binalar da şunlar: “Duatepe’deki Feriköy Polis Merkezi Amirliği, Feriköy Çocuk Büro Amirliği, eski Elmadağ Karakolu, tapu kayıtlarında karakol arsası olarak yer alan ve şu an Feriköy Polis Merkezi ile çocuk büro amirliğinin taşındığı alan. 293 metrekarelik şu an otopark olarak kullanılan Halaskargazi’deki eski Nişantaşı polis lojmanları.’