İstanbul'da saldırı iddiası nedeniyle TKH'nin siyasi çalışmasına engel!

İstanbul Kadıköy Kilise meydanında siyasi çalışma yapmak isteyen Türkiye Komünist Hareketi üyelerine polis "İstanbul'da saldırı" iddiası nedeniyle tüm stand çalışmalarının yasaklandığını söyleyerek, faaliyetin durdurulmasını istedi.

İstanbul'da saldırı iddiası nedeniyle TKH'nin siyasi çalışmasına engel!

İstanbul Kadıköy Kilise meydanında siyasi çalışma yapmak isteyen Türkiye Komünist Hareketi üyelerine polis “İstanbul’da saldırı” iddiası nedeniyle tüm stand çalışmalarının yasaklandığını söyleyerek, faaliyetin durdurulmasını istedi.

Kadıköy Kilise meydanında, polis tarafından “Başkanlık Anayasasına Hayır!” manşeti ile çıkan Sosyalist Cumhuriyet gazetesinin satışını ve “Başkanlık Anayasasına Hayır”, “Başkanlık Diktatörlüktür” kampanyasının broşürlerini dağıtılmasına engel olunmaya çalışıldı.

scİstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde İstanbul genelinde adeta sıkıyönetim ilan etme kararı almış ardından da yalanlamıştı. AKP’nin “sokağa çıkın” çağrıları yaptığı bir dönemde il genelinde 30 gün süreyle her türlü eylemin yasaklanmasına karar verilmişti.

Emniyet Müdürlüğü’nün kararında “Otuz gün süreyle yapılması planlanan her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, miting, stant açma, çadır kurma etkinliklerini yapılması yasaklanmıştır” ifadeleri kullanılmıştı.