İstanbul'da Hizbullah mitingi: Herkese yasak "domuz bağı" katillerine serbest

"Domuz bağı cinayetleri" ile bilinen ve devlet destekli kontrgerilla örgütü olarak kurulan Hizbullah, Kutlu Doğum Haftası etkinliği bahanesi ile İstanbul'un göbeğinde miting düzenledi.

İstanbul'da Hizbullah mitingi: Herkese yasak

“Domuz bağı cinayetleri” ile bilinen ve devlet destekli kontrgerilla örgütü olarak kurulan Hizbullah, Kutlu Doğum Haftası etkinliği bahanesi ile İstanbul’un göbeğinde miting düzenledi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bahanesi ile bir dönem Türkiye’yi derinden sarsan “domuz bağı cinayetleri”nin sorumlusu Hizbullah terör örgütü Bakırköy’de “Peygamber sevdalıları” ismi altında miting düzenledi.

Mitinge Hizbullah’ın yasal uzantısı Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) da destek veriyor. Örgütün, 17 Nisan’da Diyarbakır’da yaptığı mitingde Hizbullah lehine sloganlar atılmış ve şeriat propagandası yapılmıştı. 1990’lı yıllarda seri şekilde cinayetlere imza atan örgüt en çok da insanları vahşi domuz bağı yöntemi ile öldürme geleneğine sahip.

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır’da yapılan benzer miting de, AKP’nin Kürt sorununda başından beri kullanmak istediği Hizbullah kökenli hareketi daha güçlü bir şekilde bu dönemde de sahaya sürmeye çalıştığı izlenimini uyandırmıştı.

HÜDA-PAR 1 Kasım seçimlerinde de aday çıkarmayarak AKP’yi desteklemişti.