İstanbul'da E-5 trafiğinde IŞİD bayraklı bir araç görüntülendi

İstanbul E-5 trafiğinde arka camında IŞİD bayrağı olan bir araç görüntülendi.

İstanbul'da E-5 trafiğinde IŞİD bayraklı bir araç görüntülendi

İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki E-5 otoyolunda, camında IŞİD’in amblemiyle seyir halinde bir araç görüldü.

Gazetemizin bir okurunun görüp bizlerle paylaştığı fotoğrafta, bir aracın arka camına kaplama şeklinde yapılmış olan ve IŞİD’in kullandığı cihat bayrağındaki amblem görülüyor.

Bu görüntünün IŞİD’in iki Türk askerini esir almasının hemen ertesine denk gelmesi ise ilginç bir tesadüf. Öyle ki Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye’deki diğer cihatçı örgütler ile birlikte iki aya yakın süredir IŞİD’e karşı operasyon yaptığını söylüyor. Fırat Kalkanı operasyonun da şu ana kadar onlarca asker yaşamını yitirdi, Türkiye’nin Suriye’deki işgalci ülke görüntüsü her geçen gün daha da güçleniyor, bir de geçtiğimiz gün IŞİD iki Türk askerini esir aldığını duyurdu. TSK de bu durumu kabullendi. Bunların olduğu bir dönemde IŞİD bayrağı ile İstanbul’da bu kadar rahat dolaşılması dikkatleri çekiyor.

img_0274

IŞİD’in ülkemizin içinde organik, siyasi ve ekonomik bağlantılarının zirve yaptığı bir dönemde, bu tür görüntülerin olağanlaşma ihtimali artıyor. Ancak neredeyse tüm dünyanın en büyük terör yapılanması olarak gördüğü ve karşısında savaştığını iddia ettiği, Türkiye’nin ve AKP iktidarının yıllarca besleyip bugünse bir savaş verdiğini söylediği bu insanlık düşmanı yapılanmayı temsil eden görüntülerin toplum içerisinde bu kadar rahat dolaşıyor olması kafalardaki soru işaretlerini arttırmanın yanında, bu durum daha ne kadar olağanlaşabilir sorusunu da beraberinde getiriyor.

Bunun yanında, IŞİD’in bayrağında yer alan ve fotoğraftaki aracın arka camına konulmuş olan amblem, Hz. Muhammed’in kullandığı bir mühürün örneği ve mühürde “Muhammedun Resulullah” yazıyor. IŞİD bayrağında da bu mühürün üzerinde Arapça “Lâ İlâhe İllallah” yazdığı biliniyor.

isid-bayragindaki-sir-ortaya-cikti-h1403077042

Tarihsel olarak İslamiyet’te siyah zemin üzerine bu şekilde Kelime-i Tevhid’in yazılarak taşınması Abbasiler’den beri ‘cihad’ın sembolü olarak biliniyor. IŞİD’in bu bayrağı taşıyarak aslında büyük bir oyunu bir kere daha sergilediği açık. Çünkü IŞİD İslamiyet’in temel söylemlerinden birini bayraklaştırarak aslında bugüne kadar yaptıkları tüm insanlık dışı uygulamaları örtmeye çalışıyor. Ama bugün IŞİD’le özdeşleşmiş bu sembolü taşıdığınızda, bunu bilinçsiz de yapıyor olsanız ister istemez IŞİD propagandasının parçası oluyorsunuz. Zaten istemli yapanların başka neler yapabileceklerini de açık bir şekilde biliyoruz.