İstanbul'da cuma namazı için mesai düzenlemesi: Vali camide yoklama alacak

İstanbul Valiliği, Başbakanlık tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda cuma namazına gidenlere öğle tatili süresini uzattı.

İstanbul'da cuma namazı için mesai düzenlemesi: Vali camide yoklama alacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “cuma namazı genelgesi” tüm kamu kurumlarını harekete geçirdi. Bazı üniversiteler ders saatlerini genelgeye göre ayarlamaya başlarken İstanbul Valiliği 14 Ocak’ta il genelindeki tüm kamu kuruluşlarına bir yazı gönderdi.

Valilik yazısında, “İlgili genelge gereğince, ilimizde, cuma namazı saati mesai saatlerine denk geldiğinden; daha önce 12.00-12.30 olarak belirlenen öğle arası tatili, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan cuma namazına gitmek isteyenler için 12.00-13.30 olarak düzenlenmiştir” denildi.

Valilik yazısında, öğle tatilinin “cuma namazına gitmek isteyenler” için uzatılması amirlerin cami önlerinde memurları için yoklama alıp almayacağı sorusunun cevabı hakkında merak uyandırırken mesai kaybına yol açmamak için haftanın diğer 4 gününde namaza giden kişilerin öğle aralarının 12.00-12.15 olacağı belirtilmesi ise çalışanların dinlenme hakkının hiçe sayılması olarak görülüyor.

Öte yandan bu kısa öğle tatili uygulamasının amirlerin inisiyatifine bırakılması ile memurlar arasında ayrımcılığın artacağı düşünülüyor.