İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Sinan Çetin'e 'bina' kıyağı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kendi mülkiyetindeki bir binayı AKP'li sinema yönetmeni Sinan Çetin'in Plato Meslek Yüksek Okulu'na tahsis etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Sinan Çetin'e 'bina' kıyağı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kendi mülkiyetindeki binayı AKP’li sinema yönetmeni Sinan Çetin’in kurucusu olduğu Plato Meslek Yüksek Okulu’na tahsis etti.

Sözcü Gazetesi’nden Özlem Güvemli‘nin haberine göre, İBB Mesken Müdürlüğü, 9 Eylül günü başkanlık makamına yazı göndererek mülkiyeti İBB’ye ait olan Üsküdar Altunizade’de 12 ada 127 parsel üzerinde bulunan depolu dükkan ve büro niteliğindeki 7 bağımsız bölümden oluşan binanın Plato Meslek Yüksek Okulu’na tahsis edilmesini talep etti. Mesken Müdürlüğü tahsisin bedelsiz ve 5 yıl süreyle olmasını istedi. Talep; Hukuk, Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından değerlendirildi. Komisyonların ortak raporunda 534 metrekarelik parsel üzerindeki binanın 5 değil 3 yıl süreyle ve bedelli olarak Plato Meslek Yüksek Okulu’na tahsis edilmesini uygun bulundu.

Altunizade'deki 4 katlı binayı 3 yıl kullanacak...

AKP’den ‘tam’ destek

23 Eylül’de İBB Meclis oturumunda oylanan tahsis, CHP’lilerin muhalefetine karşın AKP grubunun oyları ile kabul edildi. CHP grubu, kamuya ait bir binanın vakıf okuluna verilmesinde kamu yararı bulunmadığı için karara karşı çıktı. Plato Meslek Yüksek Okulu, 2009 yılında Sinan Çetin ve birkaç sanatçı, iş adamı ve akademisyen tarafından kuruldu. İlk kuruluşunda mütevelli heyeti başkanlığını da Sinan Çetin yaptı.