İsrailli bakan teröre neden olan sorunu buldu: Çikolata!

Brüksel saldırılarını değerlendiren İsrail İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı Katz, Belçika’ya terörle mücadele için ‘çikolatayı kesme’ tavsiyesinde bulundu.

İsrailli bakan teröre neden olan sorunu buldu: Çikolata!

Brüksel saldırılarını değerlendiren İsrail İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı Katz, Belçika’ya terörle mücadele için ‘çikolatayı kesme’ tavsiyesinde bulundu.

İsrail Radyosu’na değerlendirmelerde bulunan Katz, saldırılarda Belçika’nın da sorumluluğu olduğunu iddia ederek, “Belçika çikolata yiyip hayatın tanıdı çıkarmaya, çok özgürlükçü ve demokrat olmaya devam eder ve ülkesindeki bazı Müslümanların terörü organize ettiğini kabul etmezse onlarla başa çıkamaz” ifadelerini kullandı.

Daha önce de İsrail Bilim, Teknoloji ve Uzay Bakanı Ofir Akunis, hem Belçika hem de AB’yi ‘İslami terör hücreleri’ne kayıtsız kalmakla suçlamış, aşırı sağcı Likud’lu milletvekili Nava Boker ise “Belçika İçişleri Bakanı (Jan) Jambon, radikal İslam’ı küresel terörün bir numaralı sorumlusu olarak işaret etmek yerine, genç Müslümanların kendilerini evlerinden hissetmesi için her şeyin yapılması gerektiğin iddia etti” yorumunda bulunmuştu.