İsrail'de gözaltına alınan faşist parti lideri iade ediliyor

İsrail’de gözaltına alınan faşist parti BBP’nin Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyet Türkiye’ye gönderiliyor.

İsrail'de gözaltına alınan faşist parti lideri iade ediliyor

İsrail’de gözaltına alınan faşist parti BBP’nin Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyet Türkiye’ye iade ediliyor.

İsrail kaynaklarından edinilen bilgiye göre, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve ekibinin gözaltına alınmasını isteyen kurumun, İsrail Askeri İstihbarat birimi olduğu ve Destici’nin, İsrail Güvenlik soruşturması uygulamasına itiraz ettiği belirtildi.

Destici ve beraberindeki heyet İsrail’de gözaltına alınırken iki saatlik sorgunun ardından Türkiye’ye gönderildi.

4 günlük ziyarette meçhul temaslar

Mustafa Destici ve beraberindeki heyet, Miraç Kandili nedeniyle Mescid-i Aksa’yı ziyaret ettiği, 4 günlük ziyareti sırasında çeşitli temaslarda bulunduğu belirtilirken, kimlerle temas ettiğine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

4 günlük ziyaret ve temasların ardından Destici ve beraberindeki heyet Türkiye’ye dönmek üzere Tel Aviv Havalimanı’nda sabah saat 07.30’da (TSİ) sorguya alındı. Sorgudaki BBP’lilere yayınladıkları twitter mesajlarının sorulduğu iddia edildi.

BBP Genel Başkan Mustafa Destici ve beraberindeki heyeti getirecek uçağın bugün saat 13.30 sıralarında Ankara Esenboğa Havalimanında olacağı belirtildi.

BBP’nin sosyal medya hesabından “İsrail polisi havaalanında Genel Başkan Yardımcınız İlker Kayalıoğlu ve partililerimizi bir buçuk saat sorguya aldı” mesajı paylaşılmıştı.