İsrail istedi, 40 bin kişiye "Türkiye'ye giriş yasağı" geldi

AKP iktidarının İsrail ile ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında, aralarında İHH Başkanı Bülent Yıldırım ile İHVAN ve HAMAS üyelerinin de bulunduğu 40 bin kişi hakkında Türkiye’ye giriş yasağı getirdiği ortaya çıktı. 40 bin kişiye giriş yasağı Söz konusu kişilerin genelde IŞİD üyeleri için kullanılan terör nitelikli düzenleme olan G-87 kodu ile girişinin yasaklandığı belirtiliyor. Haberdar’da yer alan... View Article

İsrail istedi, 40 bin kişiye

AKP iktidarının İsrail ile ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında, aralarında İHH Başkanı Bülent Yıldırım ile İHVAN ve HAMAS üyelerinin de bulunduğu 40 bin kişi hakkında Türkiye’ye giriş yasağı getirdiği ortaya çıktı.

40 bin kişiye giriş yasağı

Söz konusu kişilerin genelde IŞİD üyeleri için kullanılan terör nitelikli düzenleme olan G-87 kodu ile girişinin yasaklandığı belirtiliyor.

Haberdar’da yer alan habere göre, yabancı istihbaratların verdiği bilgiler doğrultusunda “G89 kodu” konulduğu anlaşılan 40 bin kişi arasında çok sayıda Türk vatandaşlarının da olduğu öğrenildi. Ancak bu kişiler Türk vatandaşı olsa dahi Türkiye’ye giremiyor. İhvan üyeleri birçok HAMAS yöneticisi de giriş yasağı kapsamında aynı kodla artık Türkiye’ye giremeyecek. Söz konusu isim listesini ise Türkiye’ye İsrail’in verdiği belirtiliyor.

Yıldırım’ın yasağı tepkiler üzerine kalktı

Milli Gazete’de yer alan haberde ise, İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyesi Osman Atalay ile ilgili giriş yasağı kaldırılırken, birçok İHVAN ve HAMAS üyesinin ülkeye giriş yasağı ise devam ediyor.

40 bin kişinin Türkiye’ye girişinin yasaklanması İsrail’in verdiği bilgiler sonrasında, ilgili yasa untitled-3rsm573ab9f0b3f7ekapsamında yapıldı. Söz konusu yasa metnine göre; Türkiye açısından “kamu düzeni” ve “kamu güvenliğini” tehdit ettiği konusunda kamu kurumlarından istihbari bilgi gelmesi koşulu ile yabancılara giriş yasağı konulabiliyor. Ülke içerisinde bulunanlara ise ancak somut bir sınırdışı etme sebebi bulunması halinde sınırdışı kararı uygulanıyor ve bu işlemden sonra aynı şahısların tekrar ülkeye girişlerinin engellenmesi amacı ile giriş yasağı konulabiliyor.