İsrail Başbakanı'ndan skandal açıklama: Filistinliler etnik temizlik istiyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, FKÖ Genel Sekreteri'nin Yahudi yerleşimciler ile ilgili açıklamasına, "Filistinliler etnik temizlik istiyor" diyerek yanıt verdi.

İsrail Başbakanı'ndan skandal açıklama: Filistinliler etnik temizlik istiyor
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat’ın, Yahudi yerleşim birimlerinin durdurulması talebini, “Filistinlilerin etnik temizlik istemesi” olarak değerlendirdi. Ureykat bu söyleme tepki gösterdiğini açıkladı.
Filistin’in Sesi Radyosu’na açıklamalarda bulunan Ureykat, “Netanyahu  yaptığı ahlaksız ve skandal açıklamalarla tüm kırmızı çizgileri aştı.” dedi.
Netanyahu’nun, Yahudi yerleşimcilerle “Dedelerinin topraklarında yaşayan, Filistin’in gerçek sakinlerini” bir tuttuğunu söyleyen Ureykat, bunun kabul edilemez olduğunu ve kınanması gerektiğini belirtti.
Filistin topraklarında sistematik bir şekilde devam eden Yahudi yerleşim birimi politikaları sebebiyle Netanyahu ve hükümeti hakkında gerçek bir soruşturma yapılması için uluslararası topluma çağrıda bulunan Ureykat, Birleşmiş  Milletler Güvenlik Konseyi’den (BMGK) Yahudi yerleşim birimlerine ilişkin bir karar çıkması gerektiğini vurguladı.
Netanyahu ne dedi?
İsrail Başbakanı Netanyahu, Başbakanlık ofisinden paylaşılan bir videoda, yeni Yahudi yerleşim birimlerinin, Filistin ile İsrail arasındaki barış sürecinin önünde engel teşkil etmediğini söylemişti.
İsrail’deki çoğulculuğun ülkenin barış süreci için hazır ve açık olduğunu ifade ettiğini dile getiren Netanyahu, Filistinli liderlerin, “Filistin Devleti için Yahudilerin olmamasını” ön şart olarak sunduğunu savunmuştu.
Söz konusu videoda Netanyahu, Filistinlileri suçlayarak, “Etnik temizlik isteyen toplumlar barış için çalışmaz.” ifadesini kullanıyor.