İspanya'da 2 günlük yas: Aralarında Türkiyelilerin de olduğu 14 öğrenci hayatını kaybetti

Türkiye'de onlarca kişinin öldüğü terör saldırılarından sonra bile yas ilan edilmezken İspanya'nın Katalonya bölgesinde hayatını kaybeden Türkiyeli öğrenciler için 2 günlük yas ilan edildi.

İspanya'da 2 günlük yas: Aralarında Türkiyelilerin de olduğu 14 öğrenci hayatını kaybetti

İspanya’nın doğusundaki Tarragona kenti yakınlarında aralarında Türkiyeliler de bulunan Erasmus öğrencilerini taşıyan otobüs, bir otomobille çalıştı. Kazada en az 14 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye’de onlarca kişinin öldüğü terör saldırılarından sonra bile yas ilan edilmezken İspanya’nın Katalonya bölgesinde hayatını kaybeden Türkiyeli öğrenciler için 2 günlük yas ilan edildi.

Hayatını kaybedenlerin isimleri henüz açıklanmadı

Tarragona kenti yakınlarındaki AP-7 otoyolunda meydana gelen kazayla ilgili basına bilgi veren Katalonya özerk yönetimi İçişleri Bakanı Jordi Jane, “Otobüste 57 kişi bulunuyormuş. En az 14 ölü ve 30 kadar hastanede tedavi gören yaralı var. Yaralıların çoğunluğunun hayati tehlikesi yok. Yolcuların büyük bölümü farklı üniversitelerden Erasmus öğrencileri. Henüz hayatını kaybedenlerle ilgili isim veremeyiz çünkü farklı uyruklu yurttaşlar var” dedi.

Jane, kazanın otobüs şoförünün hatasından kaynaklandığını düşündüklerini söyleyerek otobüsün çarptığı otomobilde bulunan iki kişinin de yaralılar arasında bulunduğunu ifade etti.

Bu arada İspanyol haber ajansı EFE, hastane kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, yaralılar arasında Türkiyeli öğrencilerin de bulunduğunu bildirdi. Haberde, hastanelere kaldırılan yaralı öğrencilerin İsviçre, Norveç, İngiltere, Türkiye, Ukrayna ve İspanya yurttaşları oldukları kaydedildi.

2 gün yas ilan edildi

Yerel saatle 06.00’da (TSİ 07.00) bir otobüs ile otomobilin çarpıştığı kazada ilk belirlemelere göre 14 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. 56 yolcusu bulunan otobüsün Valencia’dan Barcelona’ya gitmekte olduğu ve yolcuların Valencia’daki Las Fallas Festivali’nden döndüğü belirtiliyor.

Bu arada Katalonya özerk yönetiminin başkanı Carles Puigdemont, kaza nedeniyle Katalonya’da 2 gün yas ilan edildiğini açıkladı.