İsmail Saymaz'dan 'IŞİD' iddiası: Yeni hedef Antalya

Gazeteci İsmail Saymaz, IŞİD'in yeni hedefinde turistik tesislerin olacağını öne sürdü.

İsmail Saymaz'dan 'IŞİD' iddiası: Yeni hedef Antalya

Gazeteci İsmail Saymaz, IŞİD’in Gaziantep saldırısının daha önce hazırlanan IŞİD iddianamesinde yer aldığını ve aynı iddianamede daha sonrası için planlanan ikinci saldırı için de adres gösterildiğini iddia etti.

IŞİD’in Gaziantep’teki bir kına gecesine düzenlediği ve 51 kişinin yaşamını yitirdiği hain saldırı dün akşam CNN Türk ekranlarında tartışıldı. Programda konuşan Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz önemli açıklamalarda bulundu. Saymaz, Gaziantep yaşanan saldırıya benzer bir saldırının aylar önce kabul edilen 10 Ekim IŞİD iddianamesinde yer aldığını ve saldırı planının Gaziantep’te kendisini patlatan Yunus Durmaz’ın kişisel bilgisayarından çıktığını söyledi. Saymaz şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz aylarda Ankara’daki saldırıyla ilgili iddianame kabul edildi. O iddianameye göre üzerindeki bombayı patlatarak ölen Yunus Durmaz’ın evinde bir bilgisayar bulundu. Bilgisayarından bazı notlar elde edildi. Bu notlar, Yunus Durmaz ile örgütün Türkiye sorumlusu olan Suriye’de yaşayan İlhami Bali arasındaki yazışmalardı. Bu yazışmalarda Yunus Durmaz, örgüt liderine düğünlerde bombalı saldırı yapabileceklerini söylediği yer aldı.

‘Yeni hedef Antalya’

Yunus Durmaz’ın yazışmalarında bir sonraki hedef Antalya’da turistlerin gittiği herhangi bir restoran ya da kafedir. Bu yazışmalarda bundan söz ediliyor. Bundan sonraki hedefin turistik bir alan olduğu, buraya çoğunlukla yabancıların gittiği, turistlerin otobüslerle kafileler şeklinde gezdiği yönünde tespitler var. Bu tespitlerde örgüt merkezinden talimat bekleniyor, izin isteniyor. Türkiye turizmini yakın vadede tehlikeye atabilecek bir eylem işaret ediliyor.”