İsmail Kahraman'ın derdi yine laiklik: Ateizmi hedef aldı, komünistlere çattı...

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bir kez daha laikliği hedef alırken, bu kez marksizm leninizmi de diline dolayarak cehaletini konuşturdu.

İsmail Kahraman'ın derdi yine laiklik: Ateizmi hedef aldı, komünistlere çattı...

“Laiklik yeni anayasada olmamalı” sözleriyle büyük tepki çeken TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bir kez daha laikliği hedef alırken, bu kez marksizm leninizmi de diline dolayarak cehaletini konuşturdu.

“Marksist leninistler inanmıyor, ‘Tek bir dünya var, bu dünya. Ben gördüğüme ve tuttuğuma inanırım’ diyor” diyen Kahraman, dünya üzerinde yaklaşık 1.5 milyar insanın mensup olduğu ateizmle ilgili cehaletini “Rüyayı görüyorsun, tutuyor musun? Aklı tutuyor musun? Ruhu tutuyor musun? Öyle saçmalık olmaz” sözleriyle ortaya koyarken, AKP gericiliğinin tahammülsüzlüğünü gözler önüne serdi. Kahraman, toplumun eksikliğinin de ‘hesap gününü unutmak’ olduğunu öne sürdü.

Kamu Denetçiliği Kurumunda (KDK) düzenlenen Başdenetçiler arasındaki devir teslim töreninde konuşan Kahraman’ın ‘Meclis Başkanlığı’nı unutup vaizliğe soyunduğu şüphesi’ yaratan sözleri şöyle:

“Biz fani olduğumuza inanıyoruz. İki dünyalıyız, bu dünya fani bir dünya. Ömür bu kadar mı? Mümkün değil, ebedi bir hayat var. Pozitivistler buna inanmıyor. Marksist, Leninistler inanmıyor, ‘Tek bir dünya var, bu dünya. Ben gördüğüme ve tuttuğuma inanırım’ diyor. Rüyayı görüyorsun, tutuyor musun? Aklı tutuyor musun? Ruhu tutuyor musun? Öyle saçmalık olmaz” diyen Kahraman, “Hesap günü var. Toplumun bir eksikliği de hesap gününü unutmak. Biraz dünyevilik oldu. Seküler düşünce hakim oldu. ‘Her şey dünya için, dünya her şey’. Böyle değil. Bu düşünce de değişmekte ve değişmelidir. Öyle olursa kamu denetçiliğimizin yükü iyice azalacaktır, zira hesap gününü bilecek. Bu duygu geliştirilmeli” diye konuştu.