İslam kapitalizmle buluşunca: Mısır'da "türbanlı güzel" yarışması

İslam ile kapitalizmin çürütücü birlikteliğinin çarpıcı bir örneği Mısır’da gerçekleşti. Bir Suudi Arabistanlı tarafından ortaya atılan “türbanlı güzellik yarışması” fikri hayata geçirildi. “Miss Arab Veil 2016” (Türbanlı Arap Güzeli) güzellik yarışması Mısır’ın başkenti Kahire’de büyük bir organizasyonla yapıldı. Mısır Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen gecede, 10 finalist kapalı elbiselerle podyumda boy gösterdi. Jüride, Arap dünyasının tanınan tasarımcıları ve sanatçıları... View Article

İslam kapitalizmle buluşunca: Mısır'da

İslam ile kapitalizmin çürütücü birlikteliğinin çarpıcı bir örneği Mısır’da gerçekleşti. Bir Suudi Arabistanlı tarafından ortaya atılan “türbanlı güzellik yarışması” fikri hayata geçirildi.

“Miss Arab Veil 2016” (Türbanlı Arap Güzeli) güzellik yarışması Mısır’ın başkenti Kahire’de büyük bir organizasyonla yapıldı. Mısır Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen gecede, 10 finalist kapalı elbiselerle podyumda boy gösterdi. Jüride, Arap dünyasının tanınan tasarımcıları ve sanatçıları hazır bulundu. Gecenin sonunda “Miss Arab Veil 2016” güzeli 23 yaşındaki Mısırlı Ayella Adil seçildi.

Türbanlı güzel yarışması fikrini, 2015 yılında Suudi Arabistanlı tasarımcı Riham Faruk ortaya atıldıktan sonra ilk aşamada sosyal medya üzerinden başlatılan oylama daha sonra daha büyük bir organizasyon ile hayata geçirildi.