"İşimiz, ekmeğimiz, sendikamız için" diyen cam işçileri buluşuyor!

"İşimiz, ekmeğimiz, sendikamız için" diyen cam işçileri bugün Lüleburgaz'da buluşuyor!

Türk İş’e bağlı Kristal İş Sendikası içerisinde sarı sendikacılığa karşı mücadele veren cam işçileri bugün Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde yapılacak bir etkinlikte y13077001_614866598673177_2674746916291232280_nan yana geliyor.

Son yıllarda mücadeleci duruşları ile gündeme gelen cam işçileri Şişecam patronuna karşı verdikleri mücadelede önemli mevziler kazanmışlardı. 2012 yılında İstanbul Topkapı’daki Şişecam fabrikasının kapatılıp işten atılmakla karşı karşıya kalan işçiler verdikleri mücadele ile işten atılmaları durdurmuş ve Şişecam’ın diğer fabrikalarında çalışmaya devam etmişlerdi.

Patrona karşı mücadelede güçlü bir şekilde ayakta duran işçileri karşısına bu sefer de sendika ağalık sistemi ve sendikacılar çıktı. Bundan bir yıl öncesinde başlayan genel kurul sürecine, Trakya Şube Kongresi’nde şu anki yönetimin usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle itiraz eden işçilerin talebi haklı bulunmuş ve kongrenin tekrarlanması kararı alınmıştı.

Şube kongresini sürekli geciktiren Kristal İş yönetimi ise bu süreçte Şişecam patronu ile işbirliği yaparak cam işçilerini yıldırmaya çalıştı. Önce başta Mersin Şube olmak üzere farklı fabrikalardan işçiler işten çıkarıldı. Direnişe geçen işçilere sendikanın talebiyle polis saldırısı düzenlendi. Şişecam patronu şubelerde çoğunluğu elde edebilmek için çok sayıda işçi alımı yaptı.

Kristal İş yönetiminin son icraatı ise kendilerine karşı mücadele eden öncü işçileri sendika üyeliğinden çıkartmak oldu. Sendika tüzüğünü ihlal ettikleri gerekçe gösterilen 21 Şişecam işçisinden 3’ü bu süreçte sendika üyeliğinden çıkartıldı.

Uzun süredir hem patrona karşı, hem de sınıf sendikacılığı ile uzaktan yakından alakası olmayan sarı sendikacılığa karşı mücadele veren cam işçileri mücadelelerini yeni bir evreye taşımak için bugün Lüleburgaz’da bütün işçilerin katılacağı bir etkinlikle yan yana geliyor.

Saat 13:00’da başlayacak etkinlik “İşimiz, ekmeğimiz, sendikamız için” başlığı taşıyor. Etkinlik Nisan Düğün Salonu’nda yapılacak.