IŞİD'li teröristlerin polis telefonundan görüştükleri ortaya çıktı

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dosyasında bulunan telefon görüşme kayıtlarında Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanlığı adresinde kayıtlı görünen bir telefon ile IŞİD'in sınır emiri Mustafa Demir arasında yapılan bir konuşmanın kaydı yer alıyor.

IŞİD'li teröristlerin polis telefonundan görüştükleri ortaya çıktı

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dosyasında bulunan telefon görüşme kayıtlarında Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanlığı adresinde kayıtlı görünen bir telefon ile IŞİD’in sınır emiri Mustafa Demir arasında yapılan bir konuşmanın kaydı yer alıyor.

IŞİD üyesi teröristlerin sınırdaki faaliyetlerine dair çarpıcı bilgilerin yer aldığı Ankara’daki dava dosyasında bulunan ses kayıtlarında, Türkiye’de yakalanan IŞİD üyelerinin sınır dışı edilmemesi için başka bir IŞİD militanının Türkiye yetkilileriyle görüşmesi isteniyor.

Cumhuriyet gazetesinden Kemal Göktaş’ın haberine, görüşme kayıtlarında ayrıca Ankara Garı’ndaki canlı bomba katliamının emrini verdiği belirtilen İlhami Balı ile Mustafa Demir arasında, Gaziantep’te yakalanan bazı IŞİD üyelerinin sınır dışı edilmemeleri için devreye girmesi istenen bir IŞİD’ciden de bahsediliyor. Görüşmede Balı’nın “Konuşsun, desin çok sıkıştırmayın adamları” sözleri ile Mustafa Demir’in sınırda IŞİD’in kontrolü dışında yapılan geçişlerle ilgili verdiği ölüm emrine ilişkin kayıtlar da yer alıyor.

Görüşme kayıtlarında, Ankara Garı katliamının emrini verdiği iddia edilen İlhami Balı ile IŞİD’in sınır emiri Ebu Ali kod adlı Mustafa Demir arasında 5 Şubat 2015 günü gerçekleşen telefon görüşmesinde Balı, Demir’den IŞİD’e katılmak üzereyken Gaziantep’te yakalanan bazı kişilerle ilgili olarak Ebu Mansur kod adlı bir IŞİD’cinin devreye girmesini istiyor. Balı, Demir’e “Konuşsun yani desin çok sıkıştırmayın adamları” derken Demir de yakalananlarla ilgili ayrıntılı bilgiler alıyor.