IŞİD’in Türkçe biat metni

IŞİD'in hücre evlerine yapılan perasyondan sonra gözaltına alınan örgütün kuryesi Mahmut Demirtaş'ın aracında, IŞİD'in Türkçe biat metni ortaya çıktı.

IŞİD’in Türkçe biat metni

Diyarbakır’da 26 Ekim günü IŞİD’in hücre evlerine yapılan perasyondan sonra gözaltına alınan örgütün kuryesi Mahmut Demirtaş’ın aracında, IŞİD’in Türkçe biat metni ortaya çıktı.

Merkez Kayapınar ilçesinde geçen 26 Ekim günü IŞİD’in hücre evlerine yapılan operasyonda polis memurları Sadık Özkan ve Gökhan Çakıcı ölürken, örgüt üyeleri Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy ölü ele geçirilmişti.

Operasyondan sonra devam eden soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan örgütün kuryesi Mahmut Demirtaş’ın evinde yapılan aramada Suriye’de faaliyet yürüten örgütler tarafından çatışma bölgelerinde kullanılan cihat bayrağına raslandı.

IŞİD’li Demirtaş’ın aracında yapılan aramada ilk kez IŞİD örgütünün lideri Ebubekir El Bağdadi’ye Türkçe biat metni bulundu. Yanında Arapça karşılığı bulunan ve Bağdadi’ye hitaben yazılan biat metninde şu ifade yer aldı:

“İbrahim B. Avad olan Haşimi soyundan Kureyşli Ebubekir Bağdadi’ye, zorlukta ve kolaylıkta, hoşuma giden ve gitmeyen şeylerde, başkası bize tercih bile edildiğinde, Yüce Allah’tan elimizde açık bir şekilde küfür olduğuna dair bir delil olmadığı sürece hilafet ve emirlik işinde onlarla, ehliyle tartışıp mücadele etmeyeceğimiz üzere beyat ediyoruz. Allah bu söylediğimize şahittir.”

Mahmut Demirtaş’ın örgüte temin ettiği elemanlara IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’ye sunulan biat metnini okuttuğunu ifade eden polis, metni okuyan kişinin örgüte biatının sağlandığını vurguladı.

ışid-biat