IŞİD'in 18 ilde keşif yaptığı ortaya çıktı

IŞİD'in 18 ilde 26 ayrı hedefe dair keşif ve istihbari araştırma gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

IŞİD'in 18 ilde keşif yaptığı ortaya çıktı

Gaziantep saldırısının ardından yapılan incelemelerde elde edilen dökümanlarda, IŞİD’in 18 ilde 26 ayrı hedefe dair keşif ve istihbari araştırma gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre, Gaziantep’te yapılan IŞİD operasyonlarında elde edilen dökümanlar Emniyet Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü’nce incelemeye alındı. Hazırlanan ‘Veri İnceleme Raporu’ başlıklı evrakta,IŞİD’in eylem için 18 şehirde 26 hedefe yönelik keşif ve istihbari araştırma yaptığı saptandı.

Rapora göre IŞİD Antep’te üç hedef üzerinde daha inceleme yaptı. Bu hedefler PKK’ye yakın kişilerin ev ve işyeleri, kahvehaneleri, ÖSO’nun geçici hükümet binası ve Zeugma müzesi. Bir diğer şehir olan Antalya’da G20 Zirvesi’ne dair keşifler yapılarak bilgi toplandığı saptandı. Devlet başkanlarının kalacağı oteller belirlenemediği için sosyal etkinliklere ilişkin keşif yapıldı, muhtemel güzergâhlarda mayınlama gibi eylem arayışları düşünüldü.

Şırnak, Adıyaman; Şanlıurfa, Mardin illerinde bulunan cemevleri, kiliseler, ÖSO’ya ait adreslerin de IŞİD’in hedef listesinde olduğu belirlendi. Malatya, Elazığ, Hatay illerin de ise devlet kurumlarına ilişkin keşifler yapıldı. Ayrıca birçok kentte turistik mekanların ve eğlence yerlerinin incelendiği belirlendi. Ayrıca 22 şehirde Emniyet’e, 41 şehirde TSK’ya ve 10 şehirde diğer kamu kuruluşlarına ait binaların açık kaynaklardan adresleri ve fotoğrafları toplandı. 26 şehirde gayrımüslimlere ait vakıf ve ibadet yerleri, 45 şehirde cemevleri, 6 şehirde parti binaları, 44 şehirde STK’lar, 5 şehirde yabancı misyonlar, 11 şehirde baraj ve HES’ler ile tüm şehirlerdeki Alevi köylerine ilişkin açık kaynaklardan araştırma yapıldı.