IŞİD'e para aktarmaya aracı olan 6 banka hangisi?

IŞİD'e finansal destek için kullanıldığı öne sürülen bankalar ABD'de dava konusu oldu

IŞİD'e para aktarmaya aracı olan 6 banka hangisi?

Cumhuriyet’ten İlhan Tanır’ın haberine göre, kara para aklama, İran’a ambargoyu delme ve terörizmin finansmanı suçlamalarıyla, aralarında Kuveyt Türk’ün de bulunduğu iddia edilen 6 Türkiye bankası ABD adalet yetkilileri tarafından takibe alınmış durumda.

Rıza Sarraf soruşturmasında da ismi verilmeyen ancak aralarında kamu bankaları ve Arap sermayesi ile ilişkili olduğu iddia edilen bankalar bulunduğu kulislere taşınmıştı.

Kuveyt Türk, ilişkili olduğu yan kuruluşu Kuwait Finance House ve Hajjaj al-Ajmi ile geçen hafta içinde Kaliforniya’da açılan bir davada sanık olarak yer almıştı. SFA isimli bir sivil toplum kuruluşu tarafından açılan davada Kuveyt Türk, Suriye’de El-Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ve IŞİD bağlantılı örgütlere finansal kolaylık sağladığı suçlamalarına muhatap kalmıştı. Suçlamalar, Kuveyt Türk’ün bu örgütlerin soykırım ve savaş suçlarını işlemesine kolaylık sağladığı, hatta teşvik ettiği gibi ağır iddialar içeriyordu. Kuwait Finance House ve Kuveyt Türk ayrı ayrı ama birbirlerine benzer açıklamalar yaparak suçlamaları reddettiler.