IŞİD'den "seks köleliği"ne devam etsinler diye kadınlara doğum kontrolü

IŞİD'in kadınların hamile kalmamasını ve böylelikle diğer teröristler tarafından da tecavüz edilebilmeleri için "ağız yoluyla ya da iğneyle yapılan doğum kontrol yöntemlerini" uyguladığı ortaya çıktı.

IŞİD'den

Irak Şam İslam Devleti’nin elinden kaçmayı başaran Ezidi kadınlarla röportaj yapan New York Times gazetesi, IŞİD’in kadınların “seks kölesi olarak kullanılabilmesi” için doğum kontrolü yöntemlerini zorla uyguladığını bildirdi.

Amerikan gazetesinin haberine göre, IŞİD’in kadınların hamile kalmamasını ve böylelikle diğer teröristler tarafından da tecavüz edilebilmeleri için “ağız yoluyla ya da iğneyle yapılan doğum kontrol yöntemlerini” uyguladığını yazdı.

IŞİD’in, en azından bir durumda, teröristlerin cinsel ihtiyaçları için hazır olmasını sağlamak amacıyla bir kadına zorla kürtaj yapıldığı ve tüm kadınlara hamile kalmamaları için baskı uygulandığı açıklandı.

IŞİD, Hristiyanlık, Zerdüştlük ve Müslümanlıktan izler taşıyan Ezidiler şeytana tapanlar olarak kabul ediyor. 2014 yılında yaşanan IŞİD saldırılarından sonra yaklaşık yarım milyon Ezidi Irak’ın kuzeyinde kamplarda yaşıyor. IŞİD’den kaçamayan binlerce Ezidi kadın ise cihatçı terör örgütü tarafından “seks kölesi” olarak kullanılıyor.

IŞİD’in elinden kurtulan tecavüz kurbanı 700’den fazla Ezidi kadının muayenelerinde sadece yüzde 5’inin hamile kaldığının tespit edildiği ve bu oranın beklenenin çok altında kaldığı söyleniyor.

IŞİD ise “seks köleliği” suçlamalarına “savaş ganimetlerinin paylaşılması” için özel bir örgütkenme kurarak cevap vermişti.