IŞİD'den Humus'ta bombalı saldırı: En az 22 kişi hayatını kaybetti

IŞİD, Suriye'de 2 ayrı intihar saldırısı gerçekleştirildi. Saldırılarda en az 22 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

IŞİD'den Humus'ta bombalı saldırı: En az 22 kişi hayatını kaybetti

IŞİD, Suriye’de 2 ayrı intihar saldırısı gerçekleştirildi. Saldırılarda en az 22 kişinin hayatını kaybettiği, 100’den fazla kişinin de yaralandığı bildiriliyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise saldırıda 16’sı Suriye askeri olmak üzere 26 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin artmasından endişe ediliyor.

Suriye’nin Humus kentinin Alevilerin oturduğu el Zehra mahallesinde intihar saldırısı şeklinde gerçekleştirilen saldırıların hedefinde askeri kontrol noktasının olduğu söyleniyor. Yetkililer, saldırıların güvenlik noktasında durdurulan bir aracın içerisindeki iki intihar bombacısından birinin aracın içerisinde diğerinin ise araçtan çıkıp yakın bir yerde üzerlerindeki bombaları patlatmasıyla gerçekleştiğinin anlaşıldığını açıkladı.

İlk patlamanın üzerine insanların bölgeye toplanmasından sonra yaşanan ikinci patlamanın hayatını kaybedenlerin sayısını arttırdığı söyleniyor.

Saldırının sorumluluğunu ise IŞİD üstlendi.

Öte yandan el Zehra mahallesi daha önce de benzeri saldırıların hedefi olmuştu. Son olarak Aralık ayında yaşanan eş zamanlı patlamalarda 19 kişi hayatını kaybetmişti.

Humus, bir süre öncesine kadar “muhalefetin başkenti” olarak anılsa da Suriye ordusu kenti kurtarmış ve cihatçı çetelerden temizlemişti.