IŞİD'den 'Fethullah Gülen' açıklaması

IŞİD Türkçe olarak yayınladığı aylık Konstantiniyye dergisinde darbe girişiminin arkasındaki isim olduğu söylenen Fethullah Gülen'e yer verildi.

IŞİD'den 'Fethullah Gülen' açıklaması

IŞİD Türkçe olarak yayınladığı aylık Konstantiniyye dergisinde Fethullah Gülen ve Said Nursi’yi ‘kâfir ve tağut’ olarak nitelendirdi.

IŞİD Nurcuların lideri Said Nursi’yi dergisinde kapak yaparken, Fethullah Gülen ve  Said Nursi’nin de “kâfir ve tağut” olduğunu açıkladı. Cihadçı örgüt dergisinde, Gülen ve Nurcuların aynı düşüncede olduğunu savunarak, “Risale-i Nur’un kaynaklık ettiği cemaatlerden birisi de hiç şüphesiz tuğyan ve fesat cemaati olan Gülen cemaatidir. Fikri kaynaklarını bu sapkın risalelerin oluşturduğu bu Nurcu cemaatlerin arasında neredeyse bir farklılık yoktur. Ve hemen hemen hepsinin genel anlamda küfür, şirk, bidat, sapıklık ve düşünceleri birdir” ifadelerini kullandı.

‘Erdoğan da Gülen de tağut’

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Müslümanların Erdoğan veya Gülen’in tarafında yer almaması gerektiğini savunan IŞİD, dergide şu ifadelere yer verdi:

“Hangi tağutun yanında yer alırsanız alın ister size göre iyi olsun isterse kötü olsun farketmez hepsi de tağuttur ve onların safında yer alan herkes kafirdir. Tağut Erdoğan’ın safında duranların küfrü, tağut Gülen’in safında yeralanların küfründen daha düşük değildir. İslam’ın veya Müslümanların maslahatı gereği Erdoğan veya Gülen’in safında yer almanın caiz olduğunu söyleyenler belamlardır. Onlara itibar edilmez ve sözleri dinlenilmez, kendilerine muvahhid deseler de onlar kafirdir.”