IŞİD #Taksim'de saldırırken AKP'nin derneğinden İstanbul'un göbeğinde cihatçılara destek eylemi

Terör örgütü El Kaide'nin Türkiye'deki uzantısı olan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Merkezi'nce (Özgür-Der), Taksim'de IŞİD tarafından intihar saldırısı düzenlendiği gün Suriye'deki cihatçı terör örgütlerine destek eylemi yapıldı.

IŞİD #Taksim'de saldırırken AKP'nin derneğinden İstanbul'un göbeğinde cihatçılara destek eylemi

Terör örgütü El Kaide’nin Türkiye’deki uzantısı olan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) tarafından, Taksim’de IŞİD tarafından intihar saldırısı düzenlendiği gün Suriye’deki cihatçı terör örgütlerine destek eylemi yapıldı. Polis ise gerici güruhu izlemekle yetindi.

Saraçhane Parkı’nda toplanan kalabalık, tekbirler getirerek, Beşşar Esad, İran ve Rusya aleyhine sloganlar attı.

Burada konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, 5’inci yılına giren sözde “Suriye İslami Direnişi”ne destek vermek amacıyla toplandıklarını iddia ederek “Suriyeli kardeşlerimiz, ‘bombalar altında zulme boyun eğmeyeceğiz’ diye haykırıyorsa, biz de kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Beyoğlu’ndaki terör saldırısı nedeniyle eylemin iptal edilmesinin istendiğini söyleyen Kaya, bu talebi korku ve yılgınlık emareleri yaymak olarak nitelerken “Sivilleri, masumları hedef alan cinayetler, katliamlar ve terör eylemleri yapanları ve yaptıranları sadece insanlık önünde daha alçak duruma düşürmekten başka bir sonuç vermeyecektir.” diyerek ikiyüzlü açıklamalarını sürdürdü.