IŞİD Rakka'yı kapattı

IŞİD, PYD öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) saldırısı öncesinde sivillerin Rakka'dan çıkmasını yasakladı.

IŞİD Rakka'yı kapattı

IŞİD, PYD öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) saldırısı öncesinde sivillerin Rakka’dan çıkmasını yasakladı. IŞİD’li teröristlerin ise ailelerini kentten kaçırdıkları söyleniyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri bir süredir kente havadan sivillerin kenti terk etmesi için duyurular atarak propaganda faaliyeti yürütmesine karşılık IŞİD’in sivillerin kentten çıkmasını tamamen yasakladığı bildiriliyor.

Rakka Sessizce Katlediliyor (Raqqa is Being Slaughtered Silently-RBSS) isimli grup tarafından da sürdürülen propaganda çalışmalarında dağıtılan duyurularda “Beklediğiniz Rakka’yı terk etme günü geldi” deniliyor.

Duyuruda Rakka yıkılmış ve terörist IŞİD’lilerin cesetleriyle çizilirken Rakka’dan çıkan sivillerin renkli ve güneş ışığı olan bir manzaraya doğru yürüdükleri görülüyor.

RBSS aktivistlerinden Ebu Muhammed, IŞİD’lilerin eskiden olduğu gibi açık pozisyonlarda olmadığını ve sivillerin arasında saklandıklarını söylüyor.

ABD ise artan propaganda faaliyetlerine rağmen henüz saldırıya geçmeyeceklerini açıklıyor. Öte yandan SDG güçlerinin ABD desteğiyle kenti ele geçirmek için bir saldırı hazırlığını sürdürdüğü biliniyor. Geçtiğimiz günlerde PYD lideri Salih Müslim ile ABD Başkanı özel temsilcisi Brett McGurk arasında Rakka, Menbiç ve Cerablus üzerine pazarlıkların yapıldığı da biliniyor.

Pentagon ise Rusya’nın ortak operasyon teklifini reddettikten sonra SDG’ye hava desteği ve silah yardımında bulunacağı belirtiliyor.