IŞİD militanı annesini ‘dinden döndüğü‘ için infaz etti

IŞİD’in ‘başkent‘ ilan ettiği Suriye’nin Rakka kentinde 20 yaşındaki bir IŞİD militanının, annesini ‘dini bir nedenle’ sokak ortasında öldürdüğü bildirildi.

IŞİD militanı annesini ‘dinden döndüğü‘ için infaz etti

ali-sakerIŞİD’in ‘başkent‘ ilan ettiği Suriye’nin Rakka kentinde 20 yaşındaki bir IŞİD militanının, annesini ‘dini bir nedenle’ sokak ortasında öldürdüğü bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin duyurduğuna Ali Saker adlı militan 45 yaşındaki annesi Leena el Kasım’ı halka açık bir alanda kafasına bir el ateşe ederek infaz etti.

Gözlemevi, kadının oğlunu IŞİD’den ayrılmaya ikna etmeye çalıştığını, bu nedenle ‘IŞİD’li hakim‘in kendisi hakkında idam kararı aldığını bildirdi. Açıklamada annesinin ölmeden önce Ali Saker’e “Koalisyon, IŞİD’li teröristlerin hepsini öldürecek” dediği savunuldu.

Suriye’nin Rakka kentinde hayatlarını tehlikeye atarak habercilik yapan ve IŞİD vahşetini anlatan ‘Rakka Sessizce Katlediliyor‘ (Raqqa is being slaughtered silently) grubu ise infazı doğrulasa da gerekçesinin farklı olduğunu ifade etti.

Grup, Twitter adresinden yaptığı açıklamada Ali Saker’in annesini ‘dinden döndüğü‘ için katlettiğini ve infazın Rakka’daki bir postane önünde yapıldığını duyurdu.