IŞİD lideri Bağdadi'nin yeri tespit edildi

İki farklı kaynağın haberine göre IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi’nin yeri tespit edildi.

IŞİD lideri Bağdadi'nin yeri tespit edildi

İki farklı kaynağın haberine göre IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi’nin yeri tespit edildi. Bağdadi’nin Irak’ta İngiliz jetleri ve SAS komandolarının rahatça erişebileceği bir arazide olduğu belirtiliyor.

Cihatçı teröristin yerinin, üç karısından biri olan 2013 yılında boşandığı Al Dulaimi’nin kız kardeşi Duaa Amid İbrahim tarafından hapishane koşullarının iyileştirilmesi ve renkli televizyon karşılığında verildiği belirtiliyor.

Şubat ayı başında nerede çekildiği belli olmayan fotoğrafları Irak Felluce’deki bir camide dağıtılmış olan Bağdadi’nin ele geçirilmesi cihatçı terör örgütünün dağılmasına neden olacak büyük bir darbe olarak değerlendiriliyor.

İki farklı kaynağın bilgilerine göre cihatçı terörist, İngiliz özel kuvvetlerinin bulunduğu Ramadi ve Musul arasındaki yaklaşık 350 kilometrelik bir alanda bulunuyor.

Erbil’deki bir hapishanede, kente intihar yeleğiyle girdiği sırada yakalanan ve olası ömür boyu hapis cezasının beş yılını yatan Duaa Amid Ibrahim’le Kürt yöneticilerin, bazı ayrıcalıklar karşılığında anlaşma yaptığı bildiriliyor.

İngiliz Express gazetesi Aralık ayında Bağdadi’nin karısı Al Dulami ve oğlunun Lübnan ordusu tarafından askeri bir barikatta yakalanarak tutuklandığını bildirmiş, Al Dulami sonrasında Lübnan Hükümeti’nin El Nusra ile yaptığı tutuklu değişiminde serbest bırakılmıştı.

Bağdadi’nin yerine ilişkin ayrıntılar üzerinde çalışmalar sürüyor.