IŞİD hücrelerine sızan Fransız gazeteciden belgesel: Allah'ın Askerleri

Fransa'daki bir IŞİD hücresine sızarak gördüklerini kayıt altına alan Fransız gazeteci, kendisine de Paris'teki bir gece kulübüne saldırı düzenlemesi için emir verildiğini söyledi.

IŞİD hücrelerine sızan Fransız gazeteciden belgesel: Allah'ın Askerleri

Paris’teki bir IŞİD hücresine sızmayı başaran Fransız gazeteci Said Remzi, gizli kamerayla kayıt altına aldığı örgüt militanları ve sempatizanları hakkında hazırladığı belgesel bugün vizyona girdi. ‘Allah’ın Askerleri’ isimli belgeseli hazırlayan Remzi ise IŞİD hücresine nasıl sızdığını AFP’ye anlattı.

IŞİD’in üye toplama görevlileriyle sosyal medya üzerinden iletişime geçen Remzi, kendisini ‘13 Kasım’daki Paris saldırılarını düzenleyen cihatçılarla aynı jenerasyondan bir Müslüman’ olarak tanımladı. Amacının ‘onların kafasında neler olup bittiğini anlamak’ olduğunu söyleyen Remzi, bunun için ilk olarak grupla sosyal medya üzerinden iletişime geçtiğini söyledi. Daha sonraki adım ise grubun ‘emir’ adı verilen sorumlusuyla tanışmaktı.

“Haydi kardeşim cennete gidelim”

Remzi, Usame isimli Fransız-Türk vatandaşı ‘emir’in ilk kez bir araya geldiklerinde kendisine “Haydi kardeşim cennete gidelim, kadınlarımız bize hizmet edecek meleklerle birlikte bizi bekliyor. Bir sarayın ve kanatları yakutla altından bir atın olacak” dediğini aktardı.

Fransız gazeteci ayrıca, aralarında Usame’nin de olduğu bazı grup üyelerinin IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gitmek isterken yakalandığını ve Türkiye’de hapis yattıktan sonra Fransa’ya geri gönderildiğini de anlattı.

“Askeri üsse saldırmalıyız”

Usame’nin “Bir askeri üsse saldırmalıyız. Herkes yemek yerken, hepsi yan yana dizilmişken.. Tak tak tak” dediği söyleyen Remzi, bir diğer hedefin ise ‘İslam’a karşı savaş’ verdiğine inanılan BFM ve iTele gibi basın kuruluşları olduğunu belirtti.

Fransız gazeteciye, saldırı emri 

Ebu Süleyman isimli bir IŞİD militanının Suriye’den döndükten sonra kendisiyle bir tren istasyonunda buluşmak istediğini anlatan Remzi, buluşma yerine gittiğinde Süleyman yerine kendisine bir mesaj ileten yüzü peçeli bir kadın bulduğunu söyledi. Mesajda, ‘bir gece kulübüne saldırı düzenlemesi, son ana kadar çatışması ve polisler geldiğinde kendisini patlatması’ yazıyordu.

Bu dönemde grup üzerindeki baskının arttığını söyleyen Remzi, tüm grup üyelerinin kısa sürede yakalandığını, kaçmayı başaran bir kişinin ise kendisine ‘Hapı yuttun’ diye mesaj gönderdiğini kaydetti.