IŞİD el-Bap'tan çekiliyor iddiası

Lübnan'da yayın yapan el-Menar televizyonu IŞİD'in el-Bap'tan çekilerek Menbiç'in güneyine gittiğini bildiriyor.

IŞİD el-Bap'tan çekiliyor iddiası

Yakın Doğu Haber (YDH) haber sitesinin Lübnan’da yayın yapan el-Menar televizyonunun haberi üzerinden bildirdiğine göre IŞİD, Cerablus operasyonu sonrasında gittiği Halep’in kuzeyindeki el-Bap’tan da çekilerek Menbiç’in güneyindeki el-Hafsa bölgesine doğru geçiş yapıyor.

Türkiye’nin ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu çerçevesinde Özgür Suriye Ordusu adını kullanan silahlı cihatçı gruplarla birlikte Cerablus’a hareket etmesi üzerine buradan çekilerek el-Bab’a giden IŞİD militanlarının Türkiye’nin el-Bab’a operasyon hazırlığında olduğunun açıklanmasından sonra bu bölgeyi de terk ederek Rakka’ya çekilmeyi düşündüğü iddia ediliyor.

Öte yandan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemcisi adlı örgüt, Suriye ordusu ve müttefiklerinin Halep’in güneyindeki Ramuse bölgesini kontrol altına aldığını açıkladı.

Güney Halep’te kapsamlı operasyon hazırlığı

Rey el-Youm gazetesinin haberine göre Suriye ordusu ve müttefiklerinin Ramuse’yi almasından sonra birkaç hafta önce Halep’in güneyinden büyük bir saldırı başlatarak kuşatmayı kırmaya çalışan Fetih Ordusu, geçen ay ele geçirdiği yerlerin tamamını kaybetti.

Fetih Ordusu’nun Halep’in güneyinde geçen ay ele geçirdiği yerlerden sadece 1070 konutlarının küçük bir bölümü ile el-Hikme okulunda varlığının bulunduğu bildiriliyor.

Irak Nuceba Hareketi Sözcüsü Haşim el-Musevi, son iki gün içerisinde Halep’in güneyine bin kişilik bir güç gönderdiklerini açıkladı.

Birkaç gün önce İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin güney Halep’e gittiği ve geniş çaplı bir operasyon için hazırlık yaptığı bildirilmişti.